Sosyal Medya

Hürriyet'in haberi sebebiyle Ara Güler'in ismi yanlış biliniyor

Usta foto muhabiri Ara Güler, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Ara Güler ile ilgili bazı biyografilerde ise, Güler'in tam adının "Aram Güleryan" olduğu iddia ediliyordu.



Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici ise konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Ara Güler ile konuÅŸup kendisinin anlatımlarına dayanarak yaÅŸamöyküsünü yazan gazeteci Nezih TavlaÅŸ, bu iddiayı yalanlayan bir e-posta gönderdi" diye belirten Bildirici, TavlaÅŸ'ın kendisini uyardığını, Aram Güleryan isminin ise ilk olarak Hürriyet'in 2016'daki bir haberinden sonra ortaya çıktığını belirttiÄŸini aktardı.

Bildirici, "TavlaÅŸ’ın yazdığını baÅŸka kaynaklardan da kontrol ettim; 'Aram Güleryan' diye bir bilgi yok. Hürriyet’teki bu 'Aram Güleryan' isminin iki yıl önce neye dayanarak yazıldığı da belli deÄŸil, kaynak gösterilmemiÅŸ" diye ifade etti.

Bildirici, bu durum için, "Düzeltilmesi ve internetten silinmesi büyük ustaya saygının da gereÄŸi..." diye de belirtti.

Faruk Bildirici'nin yazısı şu şekilde:

"FotoÄŸrafın efsane ismi Ara Güler’in ölümünün ardından yayımlanan bazı biyografilerde 'tam adının Aram Güleryan olduÄŸu' öne sürülüyordu. Hürriyet’in internet sitesinde yer alan iki haberde de bu iddiaya yer verilmiÅŸti.

Ara Güler ile konuÅŸup kendisinin anlatımlarına dayanarak yaÅŸamöyküsünü yazan gazeteci Nezih TavlaÅŸ, bu iddiayı yalanlayan bir e-posta gönderdi:

'Ara Bey’in, tam adının Aram Güleryan olduÄŸunun kaynağı maalesef sizin gazete. Bunu yazanlar, 23 Mart 2016’da Hürriyet’in internet sitesine çıkan ‘FotoÄŸraf sanatçısı Ara Güler kimdir’ haberine dayanıyor. Bu isim meselesi ilk orada çıkmış ama kesinlikle uydurma.

Kitabımda ‘Ara’ adının, ‘Yakışıklı Ara’ olarak da bilinen Ararat Kralı Ara Geghetsik’ten geldiÄŸini, babasının soyadı kanunu çıktığında Güler soyadını seçtiÄŸini yazmıştım. Tam adı Ara Güler’dir. Lütfen bu yanlışı düzeltin'

TavlaÅŸ’ın yazdığını baÅŸka kaynaklardan da kontrol ettim; 'Aram Güleryan' diye bir bilgi yok. Hürriyet’teki bu 'Aram Güleryan' isminin iki yıl önce neye dayanarak yazıldığı da belli deÄŸil, kaynak gösterilmemiÅŸ.

 

Bu durumda 'Aram Güleryan' iddiasında bulunanlar saÄŸlam kaynak gösterip kanıtlamalı ya da yanlış olduÄŸunu kabul etmeli. Düzeltilmesi ve internetten silinmesi büyük ustaya saygının da gereÄŸi..."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.