Sosyal Medya

Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Başsavcılık uzmanlarla birlikte büyükelçilik binasının girdiler ve dün gece sabah beş gibi çalışmalarını burada tamamladılar. Bugün itibariyle de başkonsolosun rezidansı ve araçlar dahil yine soruşturmalar devam edecektir" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu kayıp gazeteci Cemal Kaşıkcı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Durumu iki ülke arasındaki iliÅŸkiler nezdinde deÄŸerlendiren ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bugün tabi Suudi Arabistan’ın herhangi bir diplomatı ülkesine gitmek isterse gidebilir, buna yönelik bir kısıtlama yok. Ama dün sizlerin de takip ettiÄŸi gibi epeyce bir çabadan ve aradan sonra, baÅŸsavcılık uzmanlarla birlikte büyükelçilik binasının girdiler ve dün gece sabah beÅŸ gibi çalışmalarını burada tamamladılar. Bugün itibariyle de baÅŸkonsolosun rezidansı ve araçlar dahil yine soruÅŸturmalar devam edecektir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
'AÇIKLIÄžA KAVUÅžTURMAK DURUMUNDAYIZ'
 
"Bizim amacımız bellidir, Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸu’nda kaybolan Kaşıkçı’nın akibetini öÄŸrenmek durumundayız" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, tüm dünyanın deta gözlerini buraya kitlediÄŸini belirterek, "Herkes merak ediyor ortada bir can var gazeteci olması da önemli ama her ÅŸeyden önemlisi bir insan bir candan bahsediyoruz ve bunu açıklığa kavuÅŸturmak durumundayız. Tabii kimleri sorguya alacak, kimlere ne sorular sorulacak bu baÅŸsavcılığın görevi, onlar karar verirler.
 
SoruÅŸturma kapsamında baÅŸsavcı adına ben ÅŸu kiÅŸiye bu kiÅŸiye soru sorulacak veya sorulmayacak diyemem ama yine Kaşıkçı’nın niÅŸanlısı ile ilgili yine soruÅŸturmalar devam ediyor, biliyorsunuz ifadeleri alındı. Sürecin hiçbir engel olmadan engelsiz bir ÅŸekilde devam etmesi önemli, aynı ÅŸekilde bu sürecin Suudi Arabistan’la bu anlamda iÅŸbirliÄŸi bakımından önemi var, diÄŸer taraftan bu sürecin sonuç odaklı olması lazım ve ÅŸeffaf olması lazım. Hiç kimsenin kafasında bir soru iÅŸareti kalmayacak ÅŸekilde durumun açıklığa kavuÅŸturulması gerekiyor" diye belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.