Sosyal Medya

Boğaziçi Üniversitesi davasında sanıklar hakkında o yasak kalktı

Boğaziçi üniversitesi'nde, "PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 22 öğrencinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tüm sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün 155 bin 350 kişinin eşlerine ait pasaport iptal şerhinin kaldırıldığını açıklamıştı.

Bir adım da Boğaziçi davasından geldi. Mahkeme, savunmaların tamamlanmış olması ve yurtdışında eğitim olanakları bulunması nedeniyle tüm sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. 

Boğaziçi üniversitesi'nde, TSK'nin Afrin'de düzenledigi harekatı tamamlamasının ardından stant açarak lokum dağıtanlara "İşgalin lokumu olmaz" şeklinde pankart açıp slogan atarak "PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 22 öğrencinin yargılanmasına devam edildi. 

"BEN DE ZAMAN ZAMAN BU EYLEMLERE KATILAN BİRİYİM..."

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci celseye, 29 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Onur Sert, celse arasında 8 öğrencinin daha dosyasının bu davayla birleştirildiğini belirtti. Daha sonra bu öğrencilerin savunması alındı. Sanık İrem Gerkuş savunmasında, olay günü slogan sesleri duymasının ardından eylemin yapıldığı yere gittiğini belirterek "Atılan sloganlara duyunca ben de protestoya katıldım. Okulda farklı protesto eylemleri oluyor. Ben de zaman zaman bu eylemlere katılan biriyim. Propaganda yapmadım" dedi.

Sanık Ozan Yaman da "Lokum dağıtımı yapan masayı protesto etmek için eyleme katıldım. Slogan atmadım. Görüntülerde slogan atmadığım gözükür. Slogan atmamamın nedeni suç teşkil ettiği için değil, siyasi görüşüm nedeniyle atmadım. Terör örgütü propagandası yaptığımı düşünmüyorum" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM