Sosyal Medya

Boğaziçi Üniversitesi davasında sanıklar hakkında o yasak kalktı

Boğaziçi üniversitesi'nde, "PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 22 öğrencinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tüm sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün 155 bin 350 kiÅŸinin eÅŸlerine ait pasaport iptal ÅŸerhinin kaldırıldığını açıklamıştı.

Bir adım da BoÄŸaziçi davasından geldi. Mahkeme, savunmaların tamamlanmış olması ve yurtdışında eÄŸitim olanakları bulunması nedeniyle tüm sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. 

BoÄŸaziçi üniversitesi'nde, TSK'nin Afrin'de düzenledigi harekatı tamamlamasının ardından stant açarak lokum dağıtanlara "Ä°ÅŸgalin lokumu olmaz" ÅŸeklinde pankart açıp slogan atarak "PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla 22 öÄŸrencinin yargılanmasına devam edildi. 

"BEN DE ZAMAN ZAMAN BU EYLEMLERE KATILAN BÄ°RÄ°YÄ°M..."

Ä°stanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'nci celseye, 29 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Mahkeme BaÅŸkanı Onur Sert, celse arasında 8 öÄŸrencinin daha dosyasının bu davayla birleÅŸtirildiÄŸini belirtti. Daha sonra bu öÄŸrencilerin savunması alındı. Sanık Ä°rem GerkuÅŸ savunmasında, olay günü slogan sesleri duymasının ardından eylemin yapıldığı yere gittiÄŸini belirterek "Atılan sloganlara duyunca ben de protestoya katıldım. Okulda farklı protesto eylemleri oluyor. Ben de zaman zaman bu eylemlere katılan biriyim. Propaganda yapmadım" dedi.

Sanık Ozan Yaman da "Lokum dağıtımı yapan masayı protesto etmek için eyleme katıldım. Slogan atmadım. Görüntülerde slogan atmadığım gözükür. Slogan atmamamın nedeni suç teÅŸkil ettiÄŸi için deÄŸil, siyasi görüÅŸüm nedeniyle atmadım. Terör örgütü propagandası yaptığımı düÅŸünmüyorum" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.