Sosyal Medya

Güncel

FETÖ elebaşı Gülen'in yeğenine 21 yıl hapis cezası

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik haklarında dava açılan, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de bulunduğu 3 sanık, 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı.



Ä°zmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruÅŸmaya tutuklu sanıklar,  örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduÄŸu iddia edilen Gülen ile  Ersin Topuz, Mehmet Daşönü ve avukatları katıldı.
 
Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi'yle (SEGBÄ°S) kayda alınan duruÅŸmada,  iddia makamının "Silahlı terör örgütü yöneticisi olma" suçundan sanıklara 22,5  yıla kadar hapis cezasıverilmesi yönündeki mütalaasına karşı, sanıklar esasa  iliÅŸkin savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Gülen, masa başında hazırlanan  iddialarla suçlandığını ileri sürerek, örgüt yöneticisi olduÄŸuna iliÅŸkin somut  hiçbir delilin dosyaya girmediÄŸini, kendisine kumpas kurulduÄŸunu, yasa dışı  herhangi bir eylemi gerçekleÅŸtirmediÄŸini iddia etti.
 
Örgütün kriptolu haberleÅŸme programı ByLock'u kullandığına iliÅŸkin  yapılan tespite de deÄŸinen Gülen, bu programda iletiÅŸime geçtiÄŸi iddia edilen  kiÅŸileri tanımadığını, ByLock'un da kendisine kurulan kumpasın bir parçası  olduÄŸunu ileri sürdü. KHK ile kapatılan bir derneÄŸe üyeliÄŸinin bulunduÄŸunu ancak bu derneÄŸe  çalıştığı kurum nedeniyle üye olduÄŸunu, burada yasa dışı bir faaliyette  bulunmadığını öne süren Gülen, örgüt yöneticisi olmadığını, hiyerarÅŸik olarak  kimseye baÄŸlılığının ya da herhangi birinin kendisine baÄŸlılığının  kanıtlanamadığını, bu doÄŸrultuda kimseye talimat vermediÄŸini, kimseden talimat  almadığını savundu.
 
"Sadece soyadımın Gülen olması ve kapatılan Özel Yamanlar Koleji'nde  çalışıyor olmamdan suçlanıyorum. Gerçekler bir gün ortaya çıkacaktır. Benimle  ilgili gerçekler görmezlikten geliniyor. Bu dava siyasi bir davadır." görüşünü  ileri süren Gülen, "Suç iÅŸleme kastıyla hareket etmedim. Bana isnat edilen bir  eylemim yoktur. Profesyonel bir eÄŸitimci olarak 28 yıl çalıştım. Hakkımdaki  suçlamalar, örgüt üyeliÄŸi ve yöneticiliÄŸi için de yeterli deÄŸildir." dedi. Beraat talebinde bulunan Gülen, "Adaletin tecelli edeceÄŸini ve beraat  edeceÄŸimi biliyorum. Mahkemeye yalvarıyorum ve beraatime karar verilmesini  istiyorum. Hakkımda hüküm verilecekse de cezam kesinleÅŸene kadar tutuksuz  yargılanmak istiyorum. Çünkü yürüyemeyen bir annem ve hasta bir kardeÅŸim var.  Onların bana ihtiyacı var. 24 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum." diye  konuÅŸtu.
 
Sanık Topuz da iddia makamının mütalaasını kabul etmediÄŸini  belirterek, bilgiye dayalı olmadan aleyhine ifade veren tanıkların beyanlarının  delil olarak kabul edilmemesi gerektiÄŸini, ByLock kullanmadığını, kapatılan Bank  Asya'ya örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla para yatırmadığını savunarak  beraatini istedi. Sanık Daşönü ise bir din görevlisi olarak Kur'an-ı Kerim ve hadis  kitaplarından baÅŸka bir kitabı kendisine rehber olarak almadığını, FETÖ'nün sözde  lideri Gülen'i övmediÄŸini ileri sürerek, "KeÅŸke baÅŸka bir suçla suçlansaydım da  terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanmasaydım. Terörist deÄŸilim. Bilerek ve  isteyerek bir terör örgütünde yer almadım. Tahliye ve beraatimi istiyorum." dedi.
 
Mahkeme heyeti, sanık Topuz'a "Silahlı terör örgütü üyesi olmak"  suçundan 11 yıl, Daşönü'ne aynı suçtan 12 yıl 9 ay, Gülen'e ise "Silahlı terör  örgütü yöneticisi olmak" suçundan 21 yıl hapis cezası vererek sanıkların  tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
 
Ä°DDÄ°ANAME
 
Ä°zmir'de FETÖ/PDY'nin sözde "Karşıyaka eyaleti"ne yönelik soruÅŸturma  kapsamında 27 Mayıs 2016'da düzenlenen operasyonda, örgütün "okullar ve  dershaneler Türkiye sorumlusu" olduÄŸu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah  Gülen'in yeÄŸeni olan Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduÄŸu 32 kiÅŸi  gözaltına alınmış, bunlardan 14'ü tutuklanmıştı. Ä°zmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, tutuklu 14 sanık hakkında  hazırladığı iddianamede, yeÄŸen Gülen hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi  olmak" suçlamasıyla 22,5 yıl, diÄŸer sanıklar hakkında da "silahlı terör örgütü  üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep etmiÅŸti. Ä°zmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiÄŸi ara kararda tutuklu sanıklar  Mehmet Mezher Gülen, Ersin Topuz ve Mehmet Daşönü'nün dosyasının ayrıldığını  açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.