Sosyal Medya

Güncel

Murat Ãœlker: Kovsalar gitmem

Murat Ülker, Yıldız Holding’in bankalara 6.5 milyar dolarlık kredi borcu pazarlığına ilişkin konuştu. Ülker, "Varlıklarını yurt dışına taşıyor" iddialarına da yanıt verdi.



Bankalarla kredi pazarlığı ve varlıklarının önemli bir bölümünü yurt dışına taşıdığı iddiasıyla gündemde olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den açıklamalar geldi.
 
Hürriyet gazetesinden Havap Munyar'ın köşesinden aktardığına göre Ãœlker, 6.5 milyar dolarlık kredi borcu yapılandırmasına iliÅŸkin, “Kısa vadeli 400 ayrı kredi borcumuz vardı. Bunların hepsini kapatıp uzun vadeli tek borca indirmek istedik. Bankalar, ‘Varlıklarım 6.5 milyar dolarlık borcun tamamını kapatır, üstüne de bana 15 milyar lira kalır’ deyince ikna oldu” dedi. 
 
Munyar'ın yazısında, Murat Ülker'in, varlıklarının önemli bölümünü yurt dışına taşığı yolundaki izlenimlere verdiği yanıt şöyle:
 
"Varlıklarımın 4’te biri, yani yüzde 25’i yurt dışında... 80 fabrikam var... 55’i Türkiye’de... Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye’deki ÅŸirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ãœlkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum."
 
Ayrıca Ãœlker, "United Biscuits, Godiva ve Ãœlker’i sinerji için Ä°ngiltere merkezli Pladis çatısı altında toplamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Rahmi Koç bile bana, 'Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?' diye sordu. Kendisine, 'Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiÄŸim yok' cevabı verdim." derken, "Kovsalar gitmem..." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.