Sosyal Medya

Güncel

Irak'ın İstihbarat Başkanı, Hakan Fidan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Irak'ta istihbaratın başına geçen yeni bir isim var. Hakan Bey’e (MİT Müsteşarı) gelmiş, görüşmüşler' dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sincar (Şengal) uyarıları sonrasında Başbakan Binali Yıldırım ve Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin yanı sıra bir diplomatik görüşme daha yapıldığı ortaya çıktı. Buna göre Irak'ın İstihbarat Başkanı, İstanbul'a gelerek Hakan Fidan ile görüştü.

AkÅŸam'dan Emin Pazarcı'nın aktardığına göre Bulgaristan'ın Varna ÅŸehrinde gerçekleÅŸtirilen Türkiye-AB Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı, bizim terörle mücadele konusundaki kararlı duruÅŸumuzu ortaya koydu. Irak yönetimi de bu konudaki hassasiyetimizi biliyor. Gece bize bir haber gönderdiler. ‘Biz ÅŸu anda Sincar'da gerekli operasyonu birkaç yoldan baÅŸlattık, yapıyoruz' dediler. Onlarda istihbaratın başına geçen yeni bir isim var. Hakan Bey'e (MÄ°T MüsteÅŸarı) gelmiÅŸ, görüşmüşler. Olumlu istikamette geliÅŸmeler olduÄŸunu belirtiyorlar. Ä°ÅŸin takipçisi olacağız. Biz sadece beyanatlara bakmıyoruz; ne yapıldığını teyit etmeyi, gözlerimizle de görmeyi esas alıyoruz. Sincar'dan teröristler çıkarılıyor ise ne ala. Yok, çıkarılmamışlar ise sınırımıza 60 km. mesafedeki Sincar'a da operasyon yaparız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.