Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Garo Paylan'dan Fransız ekranlarında Türkiye'ye Afrin suçlamaları

Geride bıraktığımız günlerde Afrin operasyonu karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşen HDP'li Garo Paylan, Fransız televizyonuna konuştu ve TSK'nın Afrin'de sivilleri öldürdüğünü iddia etti.



France 24 kanalına konuÅŸan Garo Paylan, “Afrin operasyonunda siviller öldürülüyor. Bir Ermeni olarak büyük korkularım var, çünkü 100 yıl önce aynı ÅŸey Ermenilere de yapıldı ve bu ‘Ermeni soykırımı' ile sonuçlandı.Tüm dünyaya duyarlılık çaÄŸrısı yapıyorum. Türkiye'de savaÅŸa hayır diyen herkes gözaltına alınıyor” dedi.

garo-paylan-france24

FRANSA'YA NUR KONUĞU OLARAK DAVET EDİLDİ MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Paylan, Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi tarafından Paris'te düzenlenen ve ‘onur konuÄŸu' olarak katıldığı akÅŸam yemeÄŸinde Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ile de görüştü.

ÇAVUŞOĞLU-MACRON ARASINDA 'AFRİN' POLEMİĞİ

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, "Afrin Operasyonu iÅŸgale dönüşmemeli" demiÅŸti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu ifadelere "Afrin'le ilgili Fransa ya da başka bir ülke bize ders vermez. Bu Avrupalıların şöyle bir ikiyüzlülüğü var. Yüzünüze karşı haklısınız diyorlar, arkanızdan açıklama yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, Cezayir'i işgal edelim. Hatırlatma da bulunmalarını bile hakaret sayarız. Bu bir işgal değildir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz. Suriye'nin topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir" diyerek tepki göstermişti.

Macron da buna cevaben "Åžunu belirtmek isterim ki Türkiye DışiÅŸleri Bakanının tepkisi, muhtemelen operasyonun sınırı güvence altına alma amacı taşıdığı, Türkiye'nin bugün bulunduÄŸu noktadan daha ileri gitmeyi veya bölgede uzun süre kalmayı hedeflemediÄŸi anlamına geliyor" demiÅŸti.

Çavuşoğlu da Macron'a karşılık olarak şunları söyledi:

"Şimdi çıkmış birileri 'işgale dönüşmesin' diyor. Merak etmeyin biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler sömürenlerde Türkiye'yi de kendileri gibi zannediyorlar. Bunların işte geçmişini çok iyi biliriz. Nasıl sömürgeci olduklarını çok iyi biliriz. Dünyada insani yardımda 2.yiz. Ecdadımızdan aldığımız mirastır. Milli gelire göre dünyada açık ara önde Türkiye'dir. Tarihi karanlık olan ülkelerin Türkiyeye böyle şeyler demesini hakaret sayarız. Niye burada ölen sivillerin haklarını savunmuyorsunuz. Neden teröristlerin haklarını savunuyorsunuz? Neden hep teröristleri darbecileri savunmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun tek bir açıklaması var Türkiye düşmanlığı, fesatlık, kıskançlık. Çok daha güçlü olmamız lazım. Hedeflerimize ulaşacağız. Amacımız bellidir. Sonuna kadar gideceğiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.