Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Böke, PYD'ye terör örgütü diyemedi!

CHP’li Selin Sayek Böke, PYD/PKK’yı koruyan skandal ifadeler kullandı. Böke, PYD sorusuna “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbari bilgiye sahip değiliz” karşılığını verdi.



YeniÅŸafak'ta yer alan habere göre: ÖSO’yu terörist ilan eden CHP IÄŸdır Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ardından bir skandal da partinin bir baÅŸka ismi Selin Sayek Böke’den geldi. Böke, PKK’nın Suriye kanadı PYD’ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiÄŸini söyledi.
 
Devletin zirvesi ve hükümet baÅŸta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti ordusu, istihbaratı ve polisi gibi bütün kurumlarıyla PYD’nin PKK’nın Suriye kolu terörist oluÅŸum olduÄŸunu her fırsatta dünyaya duyururken, Böke’nin bu ifadeleri kullanması tepki çekti.
 
TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ!
Böke, “Suriye’de PYD yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz” ÅŸeklindeki soruya, “Ne ben ne arkadaÅŸlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir deÄŸerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip deÄŸiliz” ifadeleriyle cevap verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.