Sosyal Medya

Güncel

PKK'lıların telsiz konuşmaları ortaya çıktı: Seslerini duyan var mı?

Son dönemde peş peşe gelen operasyonlar PKK'lıların telsiz konuşmalarında da yer aldı. PKK'lılar telsizden şu konuşmayı yaptı: 'Cemal (Murat Karayılan), Cuma (Cemil Bayık), Abbas (Duran Kalkan) başkanların sesini duydun mu bugünler de? Sesleri kısılmıştır'



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Irak yapmazsa Kandil ve Sincar'ı biz yerle bir ederiz" açıklaması ve TSK'nın son dönemde sürdürdüğü operasyonlar sonrası PKK'lılar arasındaki konuÅŸmalarda yer aldı.

TELSİZ KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Sabah'tan Sırrıberk Arslan'ın haberine göre son bir yılda 3 bin üyesini kaybeden PKK'lıların telsiz konuÅŸmaları ortaya çıktı. 

Guyi R kod adlı PKK'lı: "Türk askerinin ulaşılamaz denilen yerlere girmesi, Kandil'de morali sıfıra indirdi. Son dönemde aralarında önemli isimlerin de bulunduÄŸu çok sayıda teröristin öldürülmesi ve sınır ötesi operasyonlar nedeniyle örgütün üst yönetimi korkudan yerlerinde duramaz hale geldi. Hava operasyonlarına karşı köylerde kalıyorlar. Cemil Bayık 20, Murat Karayılan 18, Duran Kalkan 12, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan ve Zozan Çevlik'in 8'er, Delal Amed 7, Rengin Botan da 6 olan koruma sayılarını, ağır silahla donatılmış olarak 2 katına çıkarıp kendilerine etten duvar ördüler."

Herekol R kod adlı PKK'lı: "Örgütün yıllardır, teslim olanların askerler tarafından öldürüldüğü ya da iÅŸkence edildiÄŸi propagandası artık inandırıcılığını yitirdi. Teslim olanların devletin ÅŸefkatiyle karşılandığını görülünce, kaçışlar da hızlandı."

'HALKI ÖLDÜRÜN' TALİMATI

ArgeÅŸ B. kod adlı PKK'lı: "Örgütün baÅŸarılı olamayacağını Kandil'deki yönetim de biliyor ama sırf kendilerinin yaÅŸaması için bizi ölüme yolluyorlar. 'Kaçan arkadaÅŸlarınızı ve size destek vermeyen köylüleri öldürün. Yoksa biz siziz öldürürüz' diyorlar. 'Hani biz Kürtlerin hakkını savunuyorduk, nasıl olur da kendi halkımıza kurÅŸun sıkarız' diyen arkadaÅŸlara ise 'Öldürüp askerin üzerine atın' diyorlar."

144

TELSİZ MESAJLARINDA YER ALAN İFADELER ORTAYA ÇIKTI

İşte o telsiz konuşması:


Cemal (Murat Karayılan), Cuma (Cemil Bayık), Abbas (Duran Kalkan) başkanların sesini duydun mu bugünler de?
Bu merakın niyedir?
(Gülen bir kadın PKK'lı sesi) Seslerini özlemiÅŸtir
Ciddi bir şey sorduk, gülecek ne var?
Ben duymadım. Amara arkadaş sen duydun mu?
Boğaz ağrısından sesleri kısılmıştır.
Soğuktan mı korkudan mı? (2 dakika süren gülme, zılgıt ve ıslık sesi)
SİHA korkusundan olmasın bu sessizlikleri.

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.