Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan'da yumuşak darbe iddiasına ilk açıklama geldi!

Suudi Maliye Bakanlığı, dün geceki gözaltılarla ilgili "Hukukun üstünlüğünü artırarak, Suudi Arabistan'ın yatırım ortamını korudu." açıklamasında bulundu.



Suudi Arabistan dün gece çok hareketli saatler yaÅŸadı. Ajanslara önce Yemen'den baÅŸkent Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleÅŸtiÄŸi ve saldırının önlendiÄŸi haberi düştü. Bu saldırının hemen sonrasında ise Ulusal Muhafızlar Bakanı ile Deniz Kuvvetleri Komutanı görevlerinden alındı. Ancak Suudi ülkesinin hareketli gecesi daha yeni baÅŸlamıştı. Güvenlik bürokrasisindeki önemli görevden almaların ardından ajanslara bazı Suudi prens, eski bakan ve iÅŸ adamlarının da gözaltına alındığı haberleri düşmeye baÅŸladı.

11 PRENS 4 BAKAN GÖZALTINA ALINDI

11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakanın da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Gözaltıların ardında ise baÅŸkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın yaptığı Rüşvet ve Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu bulunuyor. Veliaht Prens Salman, geçtiÄŸimiz günlerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve tüm dünyanın ilgisini çeken 'Ilımlı Ä°slam'a dönüyoruz' açıklamasıyla gündeme gelmiÅŸti.

ARABİSTAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'daki üst düzey bu gözaltıların bu açıklama ardından gelmesi de dikkat çekici...Suudi Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hukukun üstünlüğünü artırarak, Suudi Arabistan'ın yatırım ortamını korudu." ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, konuya iliÅŸkin, "Kendi iç içleri meselesidir. Kralın bir fermanı ile bu deÄŸiÅŸiklikler yapıldı. Suudi Arabistan aslında bir dönüşüm sürecinden geçmeye çalışıyor. Bir tür sosyal devrimin yapı taÅŸlarını mı acaba oluÅŸturmaya çalışıyorlar. Mesela kadınlara araba kullanma hakkı verilmesi bununla ilgili karar alındı ama 2018'de uygulamaya geçecek. Dünyaya açık Ä°slam anlayışı esas alınmaya çalışılıyor. Yemen meselesi var. Umarız Suudi Arabistan'ın istikrarına barışına katkı saÄŸlayacak bir süreç yaÅŸanır." açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.