Sosyal Medya

Güncel

Türkiye: Garantör olabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY ile Irak arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve hatta Erbil'in haklarının korunması için de garantör olabileceklerini açıkladı.



Al-Monitor’e röportaj veren Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasası’na aykırı olduÄŸunu söyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan ÇavuÅŸoÄŸlu, referandum sürecinin durdurulması için BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) rol oynayabileceÄŸini belirtti.

"BÃœYÃœK BÄ°R HATA"

Referandum kararını "büyük bir hata" olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "referandumun Kürt Bölgesi’nin çıkarına olmadığını ve bölgenin güvenliÄŸine hizmet etmeyeceÄŸinin"altını çizdi.

"GARANTÖR OLABİLİRİZ"

BaÄŸdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türkiye ve IKBY’nin adını vereceÄŸi diÄŸer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" diye konuÅŸtu. Ã‡avuÅŸoÄŸlu, bu konuda Ankara'nın her türlü yardımı yapmaya açık olduÄŸunu vurguladı.

EKONOMÄ°K KRÄ°ZDE OLDUKLARI HATIRLATILDI

ÇavuÅŸoÄŸlu ayrıca, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin ekonomik krizde olduÄŸunu ve Türk ÅŸirketlerine ödeme yapamadığını da hatırlattı.

KAYNAKHABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.