Sosyal Medya

Güncel

DEAŞ teröristleri PKK'yı koruyacak

Özel eğitimli teröristlerin görev yerleri belli oldu, DEAŞ'lı teröristler PKK teröristlerine kalkan olacak.



Suriye ve Irak’ta pek çok kenti ‘sonradan PKK’ya teslim etmek üzere’ iÅŸgal eden DEAÅž, misyonunu tamamladığı bölgelerden ABD yardımıyla taşınıp yeni görev yerlerine taşınıyor.

Rusya’nın, Deyrizor’da sıkışan DEAÅž’lı terörist elebaÅŸlarının Amerikan helikopterleriyle tahliye edildiÄŸini açıklamasının ardından edinilen bilgiye göre, Pentagon-CIA emrindeki DEAÅž’lı terörist liderlerin bir kısmı Suriye-Irak sınırına yakın bir noktada olan Haseke’ye, bir kısmı da Irak’ta Türkmen kenti Kerkük’ün hemen yanıbaşındaki Havice bölgesine taşındı.

HASEKE GRUBUNA 2 GÖREV

ABD’nin Suriye doÄŸusundaki Haseke’ye atadığı DEAÅž maskeli ajanlarına verdiÄŸi görev büyük ölçüde belli.

Rakka-Musul ekseninde ‘sorun’ istemeyen Pentagon, Musul-Tel Afer-Sincar hattının güneyine DEAÅž’lıları yerleÅŸtirip buraya istediÄŸi zaman PKK-PYD eliyle müdahale etmeyi amaçlıyor.

Teröristlerin burada ABD adına üstlendikleri iki önemli görev mevcut. Bunlardan ilki, Tel Afer’de Ä°ran destekli HaÅŸdi Åžabi milislerine batıdan ve güneyden set oluÅŸturmak.

Pentagon, HaÅŸdi Åžabi’nin Tel Afer’den daha batıya geçmesini istemiyor. Verilen görevlerden ikincisi ise Türkiye’nin Sincar’a (Åžengal) muhtemel askeri müdahalesinin önüne geçmek ya da operasyonu zorlaÅŸtırmak.

PKK’YI KORUMA GÖREVÄ°

Türkiye halen ‘ikinci Kandil’ olarak anılan Sincar’a ve Türkmen soydaÅŸlarını korumak için Tel Afer’e müdahale hakkını elinde tutuyor.

PKK’lıların barındığı Sincar’a TSK’nın operasyon baÅŸlatması halinde, bölgenin hemen güneyinde DEAÅž’ın varlığını gerekçe gösterecek Pentagon, Türk askerinin karşısına Münbiç’te olduÄŸu gibi yine çıkacak ve ‘DEAÅž’la mücadele için birlikte savaÅŸtığı’ PKK’ya kalkan olacak.

Bölgedeki militanları mobilize edecek DEAÅž maskeli ajanlar, ABD-PKK çıkarına uygun ÅŸekilde bir iÅŸi daha baÅŸarmaya çalışacak: Irak’ın kuzeyinden baÅŸlayıp Suriye’nin batısında Afrin’e dek sürmesi planlanan terör koridorunun Musul-Rakka ÅŸeridini güvenceye almak.

YENÄ° ÃœSLER KURULABÄ°LÄ°R

Güvenlik uzmanları, nihai hedef olarak Musul-Rakka arasına, yani kadim Mezopotamya’ya hakim olmak isteyen ABD’nin son hamlelerine bu gözle de bakmak gerektiÄŸine dikkat çekiyor.

Pentagon merkezli yeni DEAÅž atamalarının, PKK’ya karşı Ankara-Tahran yakınlaÅŸmasının hemen sonrasına denk gelmesi de dikkat çekiyor.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırını askeri üslerle donatan ABD’nin ‘DEAÅž’ bahanesiyle Sincar ve güneyine de sıçrayıp buraya da üsler açması ÅŸaşırtıcı olmayacak.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.