Sosyal Medya

Güncel

İhbar etti ihraç edildi

Görev yaptığı TCDD’deki çok sayıda ismi FET֒cü olduğu iddiasıyla CİMER, BİMER, savcılığa ve TCDD Teftiş Kurulu’na ihbar eden Kenan Ülkü, hiç beklemediği bir yaptırımla karşı karşıya kaldı. TCDD Teftiş Kurulu, ihbar ettiği isimlerden bir çoğu ihraç edilmesine rağmen Ülkü’nün memuriyetine son verdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “Tanıdığınız FETÖ’cüleri ifÅŸa edin. Savcılıklara bildirmeniz lazım. Bu bir vatanseverlik borcudur” çaÄŸrısı üzerine çalıştığı kurumdaki FETÖ’cüleri ihbar eden vatandaÅŸ “iftira” suçundan ihraç edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan Kenan Ãœlkü, ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısı üzerine FETÖ’cü olarak deÄŸerlendirdiÄŸi kiÅŸileri CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim Merkezi (CÄ°MER), BaÅŸbakanlık Ä°letiÅŸim Merkezi (BÄ°MER), TCDD TeftiÅŸ Kurulu ve savcılığa ihbar etti.

İFTİRADAN SORUŞTURMA AÇTI

Ãœlkü’nün verdiÄŸi ihbar dilekçeleri üzerine TCDD TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığı ve savcılıkça soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Savcılığın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında ÅŸu ana kadar ihbar dilekçesindeki isimlerden 62’si çıkarılan kararnameler ile ihraç edildi. DiÄŸer isimler hakkındaki soruÅŸturmalar ise halen devam ediyor. Ancak TeftiÅŸ Kurulu, savcılığın yaptığı soruÅŸturmaların bitmesini dahi beklemeden Ãœlkü hakkında “iftira” iddiasıyla soruÅŸturma baÅŸlattı.

İHBAR ETTİĞİ KİŞİLER İHRAÇ EDİLDİ

Kurul’un baÅŸlattığı soruÅŸturma dosyasında, Ãœlkü’nün ihbar ettiÄŸi 139 kiÅŸi hakkında hakikate aykırı suçlamalarda bulunduÄŸu, bunlardan sadece 13’ü hakkında bilgi belge sunduÄŸu, diÄŸer 126’sı hakkında ise hiçbir bilgi ve belge sunmadığı iddia edildi. Ancak söz konusu 139 isim arasından da ihraç edilenlerin olduÄŸu hatta 692 sayılı son kararnamede, Ãœlkü’nün sunduÄŸu listeden 3 ismin yer aldığı öğrenildi. Bunlardan TCDD TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Alpaslan Canöz’ün ByLock kullanıcısı olduÄŸu tespit edildi.

MEMURÄ°YETÄ°NE SON VERÄ°LDÄ°

TCDD TeftiÅŸ Kurulu, yürütülen soruÅŸturmanın ardından 18 Mayıs 2017’de yapılan toplantı sonucu Ãœlkü’nün memuriyetine son verilmesine karar verdi. Kararın gerekçesinde ise Ãœlkü’nün “Hakikate aykırı suçlamalarda bulunduÄŸu” iddia edildi. Ayrıca kararda, TCDD Personel YönetmeliÄŸi gereÄŸi Ãœlkü’nün, 126 kez (belge vermediÄŸi iddia edildiÄŸi kiÅŸi sayısı) “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasıyla cezalandırılması gerektiÄŸi, ancak aynı yönetmeliÄŸin, “Bir olayda aynı cezayı gerektiren çeÅŸitli suçların birleÅŸmesi halinde ceza vermeye yetkili makamlar takdir haklarını kullanarak her suç için ayrı ceza verebilecekleri gibi suçlara karşılık olan cezayı ÅŸiddetlendirmek suretiyle bir üst derece cezayı da verebilirler” hükmü uyarınca memuriyetine son verildiÄŸi kaydedildi.

FETÖ’CÃœLERÄ° Ä°HBAR ETTİĞİ İÇİN VERÄ°LDÄ°

Ãœlkü, Ankara Ä°dare Mahkemesi’ne söz konusu kararın iptali için dava açtı. Ãœlkü’nün avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiÄŸi dilekçede, kararın usul ve yasalara aykırı olduÄŸu belirtilerek, “Bu karar, müvekkilin, TCDD bünyesinde çalışan ve FETÖ’yle baÄŸlantılı olduÄŸunu düşündüğü kiÅŸilerin isimlerini CÄ°MER, BÄ°MER, BaÅŸsavcılık ve TCDD TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığına verdiÄŸi gerekçesiyle alınmıştır. Bir vatandaÅŸ olarak müvekkilin kendine vazife bildiÄŸi bu hareketin bu ÅŸekilde cezalandırılması anlaşılabilir bir durum deÄŸildir. Ä°simlerini bildirdiÄŸi kiÅŸiler hakkında, kurum tarafından ufak bir soruÅŸturma dahi yapılmadan, iftira attığı gerekçesiyle müvekkilin kurumla iliÅŸiÄŸinin kesilmesi izaha muhtaç bir davranıştır” ifadeleri yer aldı.

  • Babadan ErdoÄŸan'a mektup
  • Kenan Ãœlkü’nün henüz ihraç edilmeden önce muhtar olan babasıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a mektup gönderdiÄŸi de öğrenildi. 12 Ocak’ta CumhurbaÅŸkanı Külliyesi’nde ErdoÄŸan’ın muhtarlara hitap ettiÄŸi 34. Muhtarlar Toplantısı’na katılan Ãœlkü’nün babasının verdiÄŸi mektupta ÅŸu ifadeler yer alıyor: “E- Devlet üzerinden zat-ı alinize muhatap 22.12.2016 tarihli Devlet Demiryolları’ndaki FETÖ yapılanması hakkında dilekçe yazdım. Bu dilekçe üzerine TCDD TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanı NuÄŸman Yavuz beni odasına çağırdı. 167 FETÖ’cünün ihraç edildiÄŸini ve ayrıca 260 FETÖ’cünün daha ihraç edileceÄŸini ve listenin yayınlanmak üzere UlaÅŸtırma Bakanlığına iletildiÄŸini belirtmiÅŸtir. Fakat listeye baktığımda demir yollarındaki üst düzey yönetim kademesindeki FETÖ’cülerin korunarak sizlere bilgi verilmediÄŸini zat-ı alinizin baÅŸlattığı milli seferberlik emrine uymadıklarını gördüm. Bunun üzerine bu mektubu yazmak zorunda kaldım ve muhtar olan babam Ä°smet Ãœlkü vasıtasıyla iletiyorum. Sizin FETÖ ve diÄŸer terör örgütlerine karşı baÅŸlattığınız milli seferberliÄŸe hayatım pahasına inandığımdan dolayı her zaman sizin yanınızdayım.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.