Sosyal Medya

Güncel

Kabine dışı kalan Türkeş'ten Bahçeli'ye teşekkür

Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, salı günü yapılan revizyon sonucu kabine dışı kalmasından memnun olduğunu belirterek "Devlet bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim" dedi.



Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuÅŸan TürkeÅŸ, kabine deÄŸiÅŸikliÄŸini ‘nöbet deÄŸiÅŸimi' olarak niteledi.

‘Ä°YÄ° BÄ°LE OLDU'

Türkeş şöyle devam etti: "Aynı parti, aynı iktidar devam ediyor. Gelenler de bizim arkadaşlarımız. Yapılan değişiklikten şikayetçi değilim. Hatta benim için iyi bile oldu."

Türkeş, kabine dışı kalmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin rolü olduğu yönündeki söylentilere ise şu yanıtı verdi: "İyi etmiş, Allah razı olsun. Ben de 'Kim bana bu kıyağı yapmış?' diye merak ediyordum. Devlet Bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim.

'HANIMA ‘KABÄ°NE DEĞÄ°ŞÄ°KLÄ°ĞÄ°NÄ° BEKLEYELÄ°M’ DÄ°YORDUM'

Eşim, ‘Tatil yapmayacak mıyız?' diye soruyordu. Ben de hanıma ‘Kabine değişikliğini bekleyelim. Kabine dışı kalırsam söz, çoluk‐çocukla tatile çıkarız' diyordum. Kabine açıklandığında liste dışı kaldığımı öğrenince evde tatlı bir sevinç hali vardı. Şimdi tatil vakti. Kabine dışı kalmamı kim yaptıysa teşekkür ediyorum.”

Ardından 1 Kasım seçimlerinde Meclis'e AK Parti'den milletvekili olarak girmişti. Eski MHP'li vekil, daha sonraki kabinelerde başbakan yardımcısı olarak görev almıştı.Türkeş, MHP genel başkan yardımcısıyken, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul etmiş, bunun üzerine partiden ihraç edilmişti.

Türkeş, "MHP benim babamın partisidir, beni atmaya kimsenin gücü yetmez" açıklamasını yapmıştı.

MHP lideri Bahçeli ise "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" demişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.