Sosyal Medya

Güncel

Bylock'çu askerler yeniden göreve dönmüş!

Manisa'da FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan 16 askerin, savcılığa görüş sorulmadan göreve başlatıldığı tespit edildi.



Manisa'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ soruşturmalarında geçen bir yılda, general ve albayların da aralarında olduğu çeşitli rütbelerde 82 asker gözaltına alındı. Bunların arasında, 15 Temmuz gecesi İzmir'in Gümüldür İlçesi'nden ayrılarak kentteki Batı Kışlaya gelerek askerleri silahlandıran ve sözde darbe emrini uygulamak isteyen Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız da vardı. 82 askerden 48'i tutuklanırken 29 asker adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AkÅŸam'dan Muammer BaÅŸkan'ın haberine göre Manisa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na dilekçeyle baÅŸvuran Jandarma ÃœsteÄŸmen Muhammed T., FETÖ üyesi olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alındığını ve adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldığını, bir süre sonra göreve iade edildiÄŸini, yakın zamanda tayin nedeniyle DoÄŸu veya GüneydoÄŸu bölgelerindeki illerden birine gideceÄŸini, el konulan silahının ve eÅŸyalarının kendisine iadesini istedi.

Savcılık, diÄŸer kiÅŸilerin durumunu araÅŸtırdığında FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrolle serbest kalan 29 askerden üsteÄŸmen Muhammed T.'nin de aralarında bulunduÄŸu 10'u Jandarma ve 6'sı Kara Kuvvetleri'nde görevli 16 askerin, “savcılığa görüş sorulmadan ve bilgi verilmeden” göreve iade edildiÄŸi, bunlardan uzman çavuÅŸ Ö.A.'nın ise ByLock'çu olduÄŸu ortaya çıktı.

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda görevli B.H. ve H.H. İl Jandarma Komutanlığında görevli H.M.A. - A.C. - S.K. - H.A. - K.D. - Y.A. - E.K. - Ö.A. 1.Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli M.T - Y.Y. - S.K. - M.T. - E.D. - M.A.

ÖRGÜTLE BAĞLANTISI OLMAYAN YÜZBAŞI İSE İADE EDİLMESİ

Savcılık tarafından örgütle bir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle hakkında takipsizlik kararı verilen Yüzbaşı Engin Tufan'ın ise göreve iade edilmediği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, yaşananların sorumlularının ortaya çıkarılması için Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile irtibata geçti. Bu arada, başka illerde de benzer göreve başlatılan askerler olduğu öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.