Sosyal Medya

Dünya

'Demokrasi nöbetlerini' Fransa'ya taşıdı

Fransa'da yaşayan Türk vatandaşı Tahsin Kara, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla 45 yıldır yaşadığı Molsheim kasabasında "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti" düzenledi.



Fransa'da 45 yıldır yaÅŸayan Tahsin Kara15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminin birinci yılı dolayısıyla ülkenin doÄŸusundaki Molsheim kasabasında çok sayıda Türk vatandaşının katılımıyla "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti" organize etti.

Fransa'nın doğusundaki 12 bin nüfuslu kasabada yaşayan yaklaşık bin Türk'ün katılımıyla dün akşam ezanıyla başlayan nöbet, bugün sabah namazına kadar devam etti. Nöbette, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dua edildi.

"Türkiye’deki halkımızla tek yürek gibi hissediyorum"

Türk vatandaşları, meydana kurulan dev ekrandan İstanbul ve Ankara'daki programları izledi.

Kasabasındaki 15 Temmuz demokrasi nöbetini organize eden Molsheim ve Çevresi Türk Kültür Merkezi BaÅŸkanı Tahsin Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz de ÅŸu an kendimizi Türkiye'de hissediyoruz. Türkiye’deki halkımızla tek yürek gibi hissediyorum. O gün kötü bir an yaÅŸadım. Ertesi gün tabii o mutluluÄŸu, o zafer gününü yaÅŸadığım için biraz buruk olsa da zafer olarak biliyorum. Vatanımıza, milletimize ve memleketimize duyduÄŸumuz böyle bir baÄŸlılığı baÅŸka bir millette göremiyorum. Zaten 15 Temmuz’da bu milletin, ülkesine, bayrağına, vatanına, milletine, ezanına nasıl baÄŸlı olduÄŸunu gördük" deÄŸerlendirmesinde bulundu.                                                                                                                                                                                                  

aa

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.