Sosyal Medya

Güncel

Akademisyenlerden Halep bildirisi

Bir grup akademisyen Halep'teki katliamlar üzerine bir bildiri hazırlayarak internet üzerinden imzaya açtı



Halep’te son günlerde yapılan katliamlar ve ateÅŸkese raÄŸmen süren saldırılar akademisyenleri de harekete geçirdi. Ä°nternet üzerinden bir bildiri yayınlayan bir grup akademisyen, meslektaÅŸlarından da imza bekliyor.

Bildiride Halep’te yaÅŸananlarla ilgili yazılacak bütün akademik cümlelerin anlamsız ve geçersiz kalacğı belirtilerek ÅŸu ifadelere verildi:

“Fakat, yoÄŸun ve acımasız bomba seslerinin bastırdığı Halepli mazlumların çığlıklarını bir ÅŸekilde kelimelere dökmenin sorumluluÄŸunu hissetmekteyiz. Henüz, yakın tarihte yaÅŸanmış Srebrenitsa, Hama katliamlarının acısını dindirememenin utancından kurtulamamışken bugün Halep’in gözyaÅŸlarını dahi silemiyoruz. Katledilen bebekler hangi ‘suç önleme’ yaklaşımı dikkate alınarak deÄŸerlendirilmeli? Yetim kalan çocuklar,  hangi ‘pedagojik’ görüşün konusu olmalı? Namusun kirletilmesi ve kadınların iffetlerini korumak için intiharı tercih eder hale gelmeleri hangi  ‘kadın hakkı’ baÄŸlamında ele alınmalı? Atılan bombaların yok ettiÄŸi çevre ve tahrip olan doÄŸal yapı hangi ‘ekolojik’ teoriyle izah edilmeli? Yıkılan, yanan kütüphaneler ve tarihî eserler kültür ve ÅŸehir tarihçiliÄŸinde nasıl ele alınmalı?”

“Ä°nsanî bakışın her ÅŸeyin önünde olduÄŸunu düşünen akademisyenler olarak” bir kez daha piÅŸmanlık duymamak için bütün kamuoyunu ve idarî makamda olanları daha duyarlı ve aktif olmaya davet ettiklerini belirten grup herkesin bir ÅŸeyler yapabileceÄŸini kaydetti.

Ä°nsanî ve ahlakî sorumluluÄŸun, herhangi siyasî ve iktisadî menfaate kurban edilmemesi gerektiÄŸini kaydeden grup, bildiriyi “Herkesin bir ÅŸeyler yapabileceÄŸini düşünüyor ve tüm insanlığı insan olmaya çağırıyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

Bildiriye imza atmak isteyen akademisyenler “Unvan, Ad-Soyad, Kurum Adı” ÅŸeklinde bilgilerini yazarak [email protected] adresine gönderebilir ya da https://sign4aleppo.wordpress.comsitesindeki formu doldurabilir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.