Sosyal Medya

Güncel

Darbe komisyonu uzmanı KHK ile ihraç edildi

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na MASAK tarafından uzman olarak görevlendirilen Ali Temizer'in son Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memuriyetinden ihraç edildiği ortaya çıktı.



Yaklaşık 2 aydır çalışan ve bugüne kadar 18 toplantı yapan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda görev yapan MASAK uzmanının Kanun Hükmünde Kararname ile memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı.

Komisyonun MHP'li üyesi Mehmet Erdoğan 21 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile komisyonda MASAK uzmanı olarak görevlendirilen Ali Temizer'in devlet memuriyetinden ihraç edildiğini söyledi. Erdoğan, "Bu arkadaşı burada kim görevlendirdi?" diye sordu.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından komisyonun CHP'li üyesi Aykut Erdoğdu, "Komisyon uzmanı FETÖ'cülükten mi atıldı? Eyvah eyvah" dedi.

Al Jazeera MASAK uzmanı Ali Temizer'in, hafta başındaki KHK'da Maliye Bakanlığı tarafından 32.sırada maliye uzmanlığı görevinden ihraç listesinde olduÄŸunu tespit etti.

Komisyon Başkanı Reşat Petek ise bu konuda milletvekillerine öncelikle "isim söylenmemesi gerekiyordu" uyarısı yaptı. Petek, Ali Temizer'in kurumunca görevlendirilen bir isim olduğunu ve komisyonda bir hafta çalıştığını söyledi. Daha sonra kurumunun komisyona "Değiştirmemiz gerekiyor" dediğini aktardı. Petek "Bizde çalışmadığı dönemde açığa alındığını sonradan öğrendik" dedi.

Komisyonda muhalefetin rahatsızlığı

Komisyonun bugünkü toplantısının başında CHP ve MHP'li üyeler komisyonun çalışmalarında 2 ayı geride bırakması ve önünde bir aylık süre kalmış olması nedeniyle bazı konularda rahatsız olduklarını dile getirdiler. "Sadece 2 gün toplanıyoruz ve dinlenecek isim sayısı azaldı. 1 aydan biraz fazla çalışma süremiz var. Zaman açısından sıkıntıya düşüceğiz" dediler.

Hâlâ MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nın komisyona gelmediğini belirten CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Türkiyenin dünyanın her yerine gidiyorlar ama Meclise gelmiyorlar. Sizin de onlarla ne konuştuğunuzu bilmiyoruz. Komisyona bir kez daha bu isimlerin gelmesi için talepte bulunuyoruz" dedi. CHP talebini yazılı olarak da iletti.

CHP milletvekilleri ayrıca cezaevinde darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan bazı isimleri de dinlemek istiyor. Bunun için de başka bir önerge verdi. CHP milletvekillerinin imzasını taşıyan önergede komisyonun "yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kaldığı" belirtilerek şu ifadeler yer aldı.

"Ekim ve Kasım ayındaki çalışmalarımız komisyonumuzun kuruluş amacı olan, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine ilişkin yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kalmıştır. Çalışmalarımızdan daha somut sonuçların ortaya çıkması, öncelikle darbe girişimine iştirak ettiği gerekçesiyle tutuklanmış/göz altına alınmış üst rütbeli subayların acilen dinlenmesine bağlıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki listede yer alan kişilerle yüz yüze görüşme yapılmasına öncelik verilmesini komisyona teklif ediyoruz. "

CHP'nin cezaevinde dinlemek istediÄŸi isimler ÅŸunlar:

  • Akın ÖZTÃœRK
  • Mehmet DÄ°ÅžLÄ°
  • Mehmet PARTÄ°GÖÇ
  • Adem HUDUTÄ°
  • Hakan EVRÄ°M (Eski Akıncı Ãœs Komutanı)
  • Yüzbaşı Hüseyin TÃœRK (TBMM Binasını Bombalayan F-16 Pilotu)
  • Bekir Ercan VAN (Eski Ä°ncirlik Ãœs Komutanı)
  • Deniz KARATEPE (Eski Diyarbakır Hava Ãœssü Komutanı)
  • Ä°brahim YILMAZ (Eski Yedinci Kolordu Komutanı)
  • Ãœnsal COÅžKUN (Eski Güvercinlik Kara Havacılık Okul Komutanı)

MHP milletvekili Mehmet Erdoğan da komisyonun çalışma süresinin neredeyse sonuna gelinmesine rağmen, mali ayak konusunda hiçbir şey yapılmadığından şikayetçi oldu. Bu konunun bundan sonra ele alınması gerektiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.