Sosyal Medya

Güncel

TSK: Bugünkü operasyonlarda 104 PKK'lı öldürüldü

TSK yayımladığı açıklamasa



Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında sabah saatlerinde çıkan çatışmada ÅŸehit olan askerlerin sayısı yediye yükseldi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın açıklamasına göre, çatışma esnasında 3 asker ÅŸehit oldu, 20 asker yaralandı; akÅŸam saatlerinde gelen açıklamada ÅŸehit sayısının 7'ye yükseldiÄŸi bildirildi. 

Saldırının ardından başlatılan ve generallerin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleşen kapsamlı operasyonda 104 PKK'lı öldürüldü:

"Bizzat generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03 Eylül 2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir.

Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekatı karadan ve havadan bütün imkanlar kullanılarak icra edilmekte olup, kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir."

Çukurca'daki çatışmalarda Cuma günü de 1 asker ÅŸehit olmuÅŸ, 6 asker yaralanmıştı. 

Åžemdinli'de 5 ÅŸehit

Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde yol güvenliÄŸini saÄŸlayan askerlerle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada ise 5 asker ÅŸehit oldu. 6 asker yaralandı. Saldırının ardından operasyon baÅŸlatıldı.

Van'da şehit sayısı 12'ye yükseldi

Van'ın Çaldıran Ä°lçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar  arasında Cuma günü çıkan ve 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun ÅŸehit olduÄŸu çatışmalarda, 2 köy korucusu daha ÅŸehit oldu. Çaldıran'da devam eden operasyonda ÅŸehit sayısı 4'e yükseldi. Daha sonra Valilik 8 askerin daha ÅŸehit olduÄŸunu, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı Bölgesi'nde dün güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sırasında bir grup PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk ateşte geçici köy korucusu İhsan Taş şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Aynı çatışmada jandarma uzman çavuş Murat Kasım'ın de şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi.

Hava destekli olarak sürdürülen operasyonlarda bölgeye özel takviye ekipler de sevk edildi. Tendürek bölgesindeki gece de devam eden çatışmalarda kardeş çocukları olan köy korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ da şehit düştü.

Mardin'de 3 ÅŸehit

Mardin'in Dargeçit ilçesinin girişindeki Sümer mevkiinde bulunan kontrol noktasına Cuma saat 19.10 sıralarında PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 3 asker ve 3 geçici köy korucusu ile 40 yaşlarındaki sivil bir kadın yaralandı.

Kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada yoÄŸun ateÅŸ altında kalan PKK’lılar kaçarken, bölgeye ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir korucu ve iki asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Bölgeye gönderilen takviye güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Kaynak: AA, DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.