Sosyal Medya

Güncel

Giresun'da düşen askeri helikoptere ait olay yerinden ilk görüntüler...

Dün Giresun'un Alucra ilçesinde, içinde Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı ve eşi de dahil 15 kişinin bulunduğu askeri helikopter düşmüş ve 7 kişi şehit olurken 8 kişi yaralanmıştı. Olay yerinden ilk görüntüler gelmeye başladı.



Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında, içinde 8 askeri personel, 4 askeri personel eşi ve 3 çocuk olan askeri helikopter düştü. Helikopterde Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşinin de bulunduğu öğrenildi. Son gelen bilgiye 7 kişi şehit oldu 8 kişi yaralandı.

Öte yandan Giresun Jandarma Bölge Komutanı'nın kazadan yaralı kurtulduğu ve eşinin yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

İşte olay yerinden ilk görüntüler;

1_1

2_3

3_1

4_1

Öte yandan Giresun Jandarma Bölge Komutanı'nın kazadan yaralı kurtulduğu ve eşinin yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Helikopter, bir şehit ailesini ziyarete gitmek isteyen komutanlar ve eşlerini Alucra'ya taşımak için kalktı. Helikopterin düştüğü bölgeye ilk olarak köylüler ulaştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre en az bir askeri personel şehit oldu, en az 5 kişi de yaralandı.

Helikopterin Skorsky S70 tibi olduğu belirtilen askeri helikopterin, sis nedeniyle dağlık alan düştüğü iddia edildi. Skorsky S70 tibi helikopterler 1989 yılından beri TSK bünyesinde sivil amaçlar dahil bir çok faaliyette kullanılıyor.

BAYRAM ZİYARETİ İÇİN HAVALANDI

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

İÇİNDE BİR ALBAY VE 2 BİNBAŞI DA VAR

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

BÖLGEYE AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Helikopterde bayramlaşmaya giden Tuğgeneral Doğru'nun eşinin de olduğu iddia ediliyor.

KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Öte yandan, düşen helikoptere ilk müdahaleyi bölge halkı yaptı. Yaralıların yardımına koşan köylüler, ulaşımı zor olan bölgede yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

SİS NEDENİYLE DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

"İlk belirlemelere göre helikopterde bulunan askeri personelden birinin şehit olduğu, 2'sinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi" denildi. Helikopterin sis nedeniyle düştüğü iddiası da var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmedi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALMAK İÇİN TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTI

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım, bu konuyla ilgili bilgi almak için telefon görüşmeleri yaptı.

BAÅžBAKAN YARDIMCISI CANÄ°KLÄ° HASTANEYE GÄ°TTÄ°

Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildi.

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli'nin yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

ARAMA FAALÄ°YETÄ°NDEN KARELER:

 

 

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.