Sosyal Medya

Güncel

İsrail askeri istihbarat şefi Halevi: IŞİD'in kaybetmesini istemiyoruz

İsrail askeri istihbarat şefi Herzl Halevi, ülkesinin en önemli müttefiklerinden ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonun IŞİD’le mücadelesini desteklemediklerini açıkladı.



Herzliya Konferansı’nda konuÅŸan Ä°srail askeri istihbarat ÅŸefi Tümgeneral Herzl Halevi, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı sürdürülen mücadeleye iliÅŸkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. IŞİD’in son üç ayda hilafet ilan ettiÄŸi günden bu yana ‘en zor günlerini yaÅŸadığını’ söyleyen Halevi, “Ä°srail, Suriye’deki durumun IŞİD’in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor” ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İ GÜÇ BİR DURUMA SOKAR

Halevi sözlerini şöyle sürdürdü: “Süper güçlerin bölgeden çekilerek Ä°srail’i Hizbullah ve Ä°ran’ın karşısında yalnız bırakması Ä°srail’i güç bir duruma sokar. Bu nedenle de kendimizi böyle bir pozisyonun içinde bulmamak için elimizden geleni yapmak zorundayız.” Eski Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Ya’alon da ocak ayında yaptığı bir konuÅŸmada Ä°ran karşısında IŞİD’i tercih edeceklerini, çünkü Ä°ran ve onun desteklediÄŸi grupların Ä°srail için tehdit oluÅŸturduÄŸunu söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.