Sosyal Medya

Güncel

Suriye'den atılan roketlerden bir ölüm daha

Kilis'e pazar akşamı Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan ve bir kadının ölümüne neden olan roketatar mermisinin isabet etmesiyle yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti.



Kilis'e pazar akşamı Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roketatar mermisinin isabet etmesiyle yaralanan 23 yaşındaki Suriyeli Fadıl Emin hayatını kaybetti. Aynı gün bir de kadın ölmüştü.

Askeri zırhlı araç sevkiyâtı

Art arda atılan Katyuşa roketatar mermilerinin düştüğü Kilis sınırına zırhlı birlikler sevk edildi.

Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan pazartesi sabahı çıkan çok sayıda zırhlı araç, Suriye sınırına gitti. Zırhlı araç konvoyu Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesine komşu olan kentin Elbeyli ilçesine ulaştı.

Pazar sabah saatlerinde atılan iki roket mermisi nedeniyle de 10 kişi yaralanmıştı. Protesto için Valiliğe yürümek isteyenlere polis müdahale etmiş, bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Kilis ValiliÄŸi 22 Nisan 2016 tarihinden itibaren kent genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 30 gün yasaklandığını duyurmuÅŸtu

Fadıl Emin’in ölümüyle Kilis’te ocak ayından bu yana Suriye'den atılan KatyuÅŸa roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi. Bunlardan 6’sı Suriye uyruklu.

Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, 9 Ocak'tan bu yana Suriye'deki IŞİD mevzilerinden yapılan saldırılara, Türkiye'den 5 bin 330 atışla karşılık verildi, 67 hava harekâtı düzenlendi, toplam 862 IŞİD üyesi Ã¶ldürüldü.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.