Sosyal Medya

Güncel

'Rusya, açıklamalarıyla dikkat dağıtıyor'

Reuters'a konuşan üst düzey bir Başbakanlık yetkilisi, 'Türkiye'nin kendi güvenliğini korumak amacıyla her türlü önlemi alma hakkı bulunmaktadır' dedi.



BBC Türkçe'de yer alan habere göre: Ä°smi açıklanmayan yetkili, "Hâlihazırda Suriye'yı istila eden Rusya'nın bu açıklamalarla sivillere yönelik saldırılarıyla ilgili dikkat dağıtmaya çalıştığını" belirtti.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Başbakanlık yetkilisi, Rusya'nın "Türkiye Suriye'de askeri müdahale hazırlığında" açıklamasına tepki gösterdi.

Yetkili, "Türkiye'nin kendi güvenliğini korumak amacıyla her türlü önlemi alma hakkı bulunmaktadır" dedi.

Rusya dün, Türkiye'nin Suriye'ye askeri faaliyetlerde bulunmaya hazırlandığından şüphelenmek için ciddi gerekçeleri olduğunu duyurmuştu.

Rus Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada ''Türk ordusunun Suriye'de aktif faaliyetlerde bulunmak için gizli hazırlıklar içinde olduğuna dair giderek artan sayıda işaretler tespit etmiştir'' dedi.

Rusya: Türkiye Suriye'de operasyon için hazırlık yapıyor. Ancak Savunma Bakanlığı açıklamasında atıfta bulunulan 'gizli hazırlıkların' ne olduğuna dair bir detay verilmiyor.

Rusya, Türkiye'yi Suriye'de IŞİD dahil silahlı gruplara destek vermekle suçluyordu.

Kasım 2015'te Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını sınır ihlali gerekçesiyle düşürmesinden bu yana, Ankara ve Moskova arasındaki ilişkiler gergin durumda.

'Erdoğan'dan uluslararası kamuoyuna Rusya tepkisi'

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ekvador'daki konuşmasında Rusya'yı eleştirmeyi sürdürdü.

Halep'ten kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına yığıldıErdoğan uluslararası kamuoyunu Rusya'nın askeri müdahalelerine sessiz kalmakla eleştirdi.

Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

"Dünyada Türkiye'den başka sayıda mülteci bakan başka bir ülke yok. Hala da geliyorlar, şu anda Halep'ten yaklaşık 10 bin kişi Türkiye'ye geçmek üzere sınırda bekliyor.

"Sürekli Rusya bombalıyor, rejim bombalıyor fakat dünya sessiz, Avrupa Birliği sessiz, Birleşmiş Milletler sessiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.