Sosyal Medya

Güncel

'Kaçın!' uyarısı can kurtardı

Sultanahmet Meydanı'nda dünkü canlı bomba saldırısının hemen öncesinde saldırganı fark eden turist rehberi Sibel Şatıroğlu'nun gruba kaçın diye bağırması daha fazla can kaybının olmasını önledi.



Sultanahmet Meydanı'nda dün gerçekleÅŸen terör saldırında 11 turist hayatını kaybetti. Canlı bombayı son anda gören turist rehberi Sibel ÅžatıroÄŸlu’nun “Kaçın” diye bağırması ölü sayısının artmasını önledi.

Hürriyet gazetesinden Eyüp Serbest ve Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, patlamadan önce Almanca "Lauft Weg" yani "Kaçın" diyerek daha fazla can kaybı olmasını önleyen Alman kafilesi rehberi Sibel Şatıroğlu, ayağından yaralandı ve kulaklarında duyma kaybı meydana geldi. Tedavisi süren Şatıroğlu, emniyet güçlerine şunları söyledi:

“20- 25 kiÅŸilik gruba DikilitaÅŸ ile bilgi aktardığım sırada grup içinden ‘tık’ ÅŸeklinde ince bir ses geldi. Sesin normal olmadığını fark ettim ve saÄŸa sola baktım. Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduÄŸunu fark ettim. Gencin bombaya ait pimi çektiÄŸini gördüm, Almanca ‘Kaçın’ diye bağırdım. Kaçışmaya baÅŸladık. Zaten bomba anında patladı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.