Sosyal Medya

Dünya

PYD'ye havadan Rus desteÄŸi

Rus savaş uçakları, PYD'nin Afrin-Kobani'yi birleştirmek için Azez'i ele geçirme çabalarına havadan destek veriyor.



RusyaAzez'i ele geçirmeyi hedefleyen PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) hava desteği sağlıyor. PYD, bölgedeki muhaliflere karadan saldırırken, Rusya ilçede insani yardım için kullanılan yolu bugün de havadan vurdu. Azez'de muhaliflerin cephe hatları da iki gündür Rus-PYD saldırılarının hedefinde.

AA muhabirinin Azez'deki kaynaklarda aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları Azez ilçesinde bulunan Bab el Selame sınır kapısına giden ve insan yardım için kullanılan yola üç hava saldırısı düzenledi.

Rus uçaklarının Halep'in kuzeyinde PYD güçleri ile muhalifler arasındaki cephe hatlarına da saldırdığını belirten kaynaklar, Rusya'nın dün Halep'in kuzeyinde Deyr Cemal beldesi çevresinde muhaliflerin cephe hattına saldırarak ilerlemelerini durdurmaya çalıştığı ifade etti.

Rus savaş uçakları önceki gün de aynı yolda tırları hedef almış, saldırıda 7 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmış, 20 tır yanarak kullanılmaz hale gelmişti.

PYD'ye Rus ÅŸemsiyesi

Afrin'in doğusunda, Halep'in kuzeyinde bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Meryemeyn, Malikiye ve Ziyara beldeleri son iki gündür havadan Rus savaş uçaklarının, karadan ise PYD'nin askeri gücü YPG'nin ve Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) katıldıklarını ilan eden çeşitli grupların saldırısına maruz kalıyor.

Geçen hafta, Rus savaş uçakları Deyr Cemal ve Meryemeyn'de muhalifleri bombalayarak YPG ve SDG'nin karadan ilerlemesi için koridor açmaya çalışmıştı.

Rusya, Meryemen'de 3, Deyr Cemal 5 hava saldırısı gerçekleştirirken, eş zamanlı olarak saldıran YPG ve SDG de Azez'e yakın Minag hava üssüne ve Malikiye ilçesine saldırmış, ancak saldırıları muhalifler tarafından püskürtülmüştü.

PYD'nin liderliğindeki SDG içinde Devrim Ordusu, İdlib Şehitleri Tugayı, Ayn Calur Tugayı, 99. Piyade Tümeni, Hamza Tugayı, Kaka'a Tugayı, 455. Özel Kuvvetler Tugayı, Selçuklu Tugayı, 102. Alay, Ahrar Şimal, Halep kırsalı Aşiretleri, Kürt cephesi, Şeyh Maksud Savunma Birlikleri, Şeyh Maksud Kadın Savunma Birlikleri adlı gruplar bulunuyor.

Rusya PYD yakınlaşması iki aydır hız kazandı

PYD, Haziran ayında Halep'in kuzeydoğusunda Türkiye sınırında, Arapların yanı sıra Türkmen köylerinin bulunduğu Tel Abyad'ı DAEŞ'ten alarak, Haseke'den başlayan ve Kobani'yle devam eden hakimiyet alanını batı yönünde genişletmişti.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.