Sosyal Medya

Güncel

PKK itiraf etti: Yok olup gideceÄŸiz

PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar en yakınındaki ve çok güvendiği isim, geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Örgüte son dönemde verilen ağır darbenin boyutuyla ilgili açıklama yapan isim, bu durum karşısında Karayılan'ın "T.C. kararlı, böyle devam edemeyiz. Yok olup gideriz" itirafında bulunduğunu söyledi.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Karayılan'a yakın isim, Karayılan ve örgütle ilgili önemli bilgiler paylaÅŸtı.

'YENÄ° KATILANLARIN ÇOÄžU YA ÖLDÜ YA DA KAÇTI'

Karayılan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22 Temmuz'da baÅŸlayan hava harekatıyla bölücü terör örgütünün hem kırsalda hem de il ve ilçelerde hiç beklemedikleri darbe aldığına yönelik deÄŸerlendirmelerini örgütün üst düzey mensuplarıyla paylaÅŸtığını belirten isim, Karayılan'ın sözlerini ÅŸöyle aktardı:

"Bunu söylemekten utanıyor muyum? Hayır, utanacak olan ben deÄŸilim, sizlersiniz. Size her ÅŸeyi verdik mi? Verdik. Bazı tavizler vererek dış unsurların desteÄŸini saÄŸladık mı? SaÄŸladık. Hala da veriyoruz, ÅŸu yok anımızda bile. Sizin yönettiÄŸiniz salaklar ne yapıyor? Bu yok zamanımızda leblebi gibi mermi atıyorlar. Atmayacak kardeÅŸim, hedefi görecek ona atacak. Mühimmat tedarik edemiyoruz. Yurt içine gönderecek mühimmatımız iyice azaldı. Bizim mühimmat fabrikalarımız yok. Ä°çeridekiler 'seviyemiz iyi' diyorlar ama bu gidiÅŸle onlar da tükenecek. Yeni katılanların çoÄŸu ya öldü ya da kaçtı. Adamları elinizde tutamıyorsunuz, sahip olamıyorsunuz. Kış döneminde bu konuda herkes öz savunmasını yazmaya hazır olsun. Kimsenin gözyaşına bakmam, acımam. Son iki ayda verdiÄŸimiz kayıplar bir yana bunların ailelerine ne denecek onu düÅŸünün. ÇoÄŸu evladını daÄŸda sanıyor ama toprakta. Nereye gömüldüler onun hesabı bile karıştı. Bunları da düÅŸünün, bir yol bulun."

'ÅžU ANDÜÅžTÜÄžÜMÜZ DURUMDAN DA KÖTÜYE GÄ°DERÄ°Z'

Söz konusu isim, durumun gidiÅŸatından rahatsız olduÄŸunu vurgulayan Karayılan'ın ÅŸunları söylediÄŸini itiraf etti:

"Böyle olmaz. Herkes sorumluluÄŸu HPG'nin üzerine atıyor. Her kademe sorumluluÄŸu üstlenmeli. Bölgede HPG adı olmadan tek yönetim kurulmalı, her ÅŸehirde 6-7 kiÅŸiden oluÅŸan üst bir komutanlık örgütlenmeli. BaÅŸta YDG-H birimleri olmak üzere bütün direnen güçler o komutanlık bünyesinde yer almalı. O komutanlığın emrinde, sevk ve idaresinde direniÅŸe katılmalıdır. Herkes kendi kafasına göre takılır ve sorumluluÄŸu HPG'ye yıkarsa ÅŸu an düÅŸtüÄŸümüz durumdan da kötüye gideriz. T.C. kararlı, böyle devam edemeyiz. Yok olup gideriz. Güçler, sivil direniÅŸ unsurları olarak örgütlenebilirler. Artık bu ismi kullanacağız. 'Åžu HPG'dir, ÅŸu gençliktir, ÅŸu yerel birliktir' saçmalıklarını bir kenara bırakın. Oralarda HPG'den artık bahsetmemek gerekir. Oradaki (Türkiye) herkes sivil direniÅŸ unsurlarıdır. Önce kendi iç teÅŸkilatımızı örgütleyelim. Åžimdilik ismine 'sivil savunma', 'sivil direniÅŸ' diyebiliriz. Tabi bunun neresi sivil bilemem. Halkın çoÄŸunu kaybettiniz. YDG-H denen garabet, halka niye saldırdı? Biz, 'ezin dedik, korkutun' dedik, adamlar halkın çatılarından içeri roket attılar, ambulansları yakarak acil hastaların ölümüne neden oldular, bebeÄŸi buzdolabında öldürdüler. Kim inanır sizin 'T.C. yaptı' demenize. 20 sene öncesinde yaÅŸamıyoruz, her ÅŸey anında ortaya çıkıyor. Halk bize sırtını döndü. Yüzünü bir daha ne zaman döner veya döner mi?"

'YDG-H HEZÄ°METE UÄžRAMIÅžTIR, BUNUN HESABINI VERECEKLER'

Paylaşımlarına devam eden isim, Karayılan'ın bölücü terör örgütü mensuplarına "Artık YDG-H'nin PKK ile baÄŸlantılı olduÄŸu vurgulanmayacak" talimatı verdiÄŸini dile getirerek, ÅŸu ifadeleri kullandığını anlattı:

"Hepsi sivil direniÅŸ unsurları olacak. Sivil direniÅŸ unsurları YDG-H'nin kendisini sivil direniÅŸe dönüÅŸtürmesinin adıdır. YDG-H hezimete uÄŸramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. PKK onların baÅŸarısızlığını üstlenemez. YDG-H'nin HPG baÄŸlantısını halkımıza unutturmalıyız. Her il kendi birimini kurmalıdır. Bu birimlere bundan sonra 'sivil direniÅŸ unsurları' ya da 'sivil savunma birlikleri' diyeceÄŸiz. Åžehirde emir komuta sistemine baÄŸlı bir birim olmalı. Bu birimleri tek bir yerden yönetmemiz lazım. Yönetimdeki çok kritik isimler T.C. tarafından yok edildi, bir kısmı ellerine geçti. Aldıkları istihbarat bizi çözer, darmadağın eder. Bu sebeple yeni bir teÅŸkilatlanma ÅŸarttır. Dersim bölgesi çok kötü durumda. Çöküyoruz hatta çöktük. Lider kadro teker teker gidiyor. T.C. ordusu adeta çıldırdı, üzerimize çullandılar. Polis, jandarma çok uyumlu çalışıyor. Ordu bunları kucaklamış hep birlikte üstümüze geliyorlar. Çok dikkatli olalım. Dinliyorlar, gözlüyorlar, vuruyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.