Sosyal Medya

Dünya

ABD'li General: Bizi yok edecek tek ülke...

ABD'li General Mark Milley, Senato'da yaptığı konuşmada, nükleer gücüyle ABD'yi yok edebilecek tek ülkenin Rusya olduğunu söyledi.



The Washington Times gazetesinin haberine göre, ABD Genelkurmay BaÅŸkanlığı'na aday olan Mark Milley, ABD Senatosu'nda yaptığı konuÅŸmada "Rusya, ABD'yi yok etmek için gerekli nükleer potansiyele sahip tek ülke" dedi.

GENERAL DUNFORD DA BENZER Ä°FADELER KULLANMIÅžTI

Milley, bu durumun ABD için bir yenilik teÅŸkil etmediÄŸini, ordu mensuplarının bu tarz ifadeleri kullandığını belirterek, General Joseph Dunford'un bir ay önce sarf ettiÄŸi "Rusya, ABD için baÅŸlıca tehdit unsuru" sözlerini hatırlattı. Milley, Danford'un Çin'i de bir tehdit unsuru olarak gördüÄŸünü söyleyerek, "Bu, üzerimizde bir baskı olduÄŸu anlamına gelmez, ancak bir general olarak, olasılıklar ve eÄŸilimlere dikkat çekmeliyim" dedi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, Danford'un ifadelerine cevaben Rusya'yı bir tehdit olarak görmediklerini belirterek, iki ülkenin farklılıklarına raÄŸmen birçok konuda iÅŸbirliÄŸi yaptığını vurgulamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.