Sosyal Medya

Coğrafyamız

İlham Aliyev'de 'batı'ya sert eleştiriler

Batılı siyasetçileri ve iki yüzlülükle suçlayan İlham Aliyev, "Bazı iki yüzlü Batılı siyasetçiler, Ermeni paralarıyla kendilerine hayat kuran kongre üyeleri, islamofobik politikacılar Azerbaycan'a savaş açmış durumdalar" dedi



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, Avrupa'da Azerbaycan aleyhine kabul edilen kararların hiçbir önem taşımadığını söyleyerek, "Hiç kimse Azerbaycan'a dikte edemez" dedi. 

Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuÅŸmada, dünyanın çeÅŸitli bölgelerinde hoÅŸ olmayan süreçlerin yaÅŸandığını belirterek, OrtadoÄŸu'da kanlı çatışmaların devam ettiÄŸini, Avrupa'nın derin ekonomik ve manevi kriz içerisinde olduÄŸunu kaydetti.

Tüm bunların kendilerini düÅŸünmeye zorladığını ifade eden Aliyev, Azerbaycan'ın diÄŸer ülke ve uluslararası kurumlarla eÅŸit iliÅŸkiler kurduÄŸunu, faaliyetlerini bu ilke ile sürdürdüklerini belirtti.

Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı KarabaÄŸ sorununa da deÄŸinen Aliyev, "Ermenistan'da cani diktatör rejim, kendi halkını eziyor. Cunta, halkın sayesinde zengin oluyor. Çatışmanın ve KarabaÄŸ sorununun çözümünde hiçbir ilerleme yok. Ermenistan, müzakere sürecini boykot ediyor ve maksimum düzeyde konuyu uzatmaya çalışıyor" dedi.

Geçen ay Bakü'de gerçekleÅŸtirilen 1. Avrupa Oyunları zamanı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) bir karar kabul edildiÄŸini ve karardaki, "AKPM, Azerbaycan topraklarının iÅŸgal altında olduÄŸunu dikkate alıyor" cümlesinin, "AKPM Yukarı KarabaÄŸ sorununun olduÄŸunu dikkate alıyor" cümlesiyle deÄŸiÅŸtirildiÄŸini bildiren Aliyev, "Bu açıkça Azerbaycan karşıtı bir tutumdur" diye ifade etti.  

Azerbaycan'a karşı kirli kampanya yürütüldüÄŸünü ve ülkedeki uluslararası etkinlikler öncesinde bu kampanyaların daha da alevlendiÄŸini anlatan Aliyev, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bazı iki yüzlü Batılı siyasetçiler, Ermeni paralarıyla kendilerine hayat kuran kongre üyeleri, islamafobik politikacılar Azerbaycan'a savaÅŸ açmış durumdalar. Bunun temelinde kıskançlık ve kötü niyet yatıyor. Ne yazık Avrupa'da faÅŸizm, ırkçılık, islamafobi, antisemitizm giderek artıyor. Müslüman bir ülkenin bu kadar geliÅŸmesini istemeyen güçler birleÅŸmiÅŸler."

"HÄ°ÇKÄ°MSE BÄ°ZE DÄ°KTE EDEMEZ"

Almanya Federal Meclisinde (Bundestag) de Azerbaycan karşıtı karar kabul edildiÄŸini hatırlatan Aliyev, ÅŸöyle devam etti:

"Soruyorum, Bundestag'ın bizimle iÅŸi ne? Bundestag kendini dünyanın aÄŸası, hakimi mi zannediyor? Görünen o ki onları kötü alıştırmışlar. Fakat bizi baÅŸkalarıyla kıyaslamasınlar. Bizim onlarla iliÅŸkilerimiz mesafelidir. Hiçbir ÅŸey istemiyoruz onlardan. Tam tersi onların bizim doÄŸalgaz ve petrolümüze ve bu bölgedeki faaliyetimize ihtiyaçları var."

AKPM ve Bundestag'daki kararların Azerbaycan karşıtı olduÄŸunu yineleyen Aliyev, bu kararların hiçbir önemi olmadığını vurguladı.

Aliyev, "O kararlar bizim için kağıt parçasıdır ve hiçbir zaman uygulamayacağız. Bunu hem Azerbaycan halkı hem de o kirli yazıları hazırlayanlar bilsin. Hiç kimse Azerbaycan'a dikte edemez. Azerbaycan'la dost ve ortak olunur. Biz buna hazırız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.