Sosyal Medya

Yazarlar

Abd ve İsrail'in Kirli Tezgahı

İran’ın Körfez’deki ABD üslerini ve istihbarat noktalarını hedef alması beklenen bir hamleydi.

Ancak sivil yerleşimlerin ve özellikle Suudi Arabistan’ın can damarı olan Aramco’nun Ras Tanura tesislerinin vurulması, şaşırtıcıydı:

İran, Suudi Arabistan’ı savaşa mı çekmek istiyordu?

Tahran yönetimi, Aramco saldırılarını kesin bir dille reddederek topu İsrail’e attı.

Bu iddia ilk başta bir "savunma refleksi" gibi görünse de, Amerikalı gazeteci Tucker Carlson’ın ortaya attığı bilgiler taşları yerine oturtuyor.

Carlson’ın iddiasına göre Suudi Arabistan ve Katar, kendi topraklarında bombalı eylem hazırlığındaki MOSSAD ajanlarını suçüstü yakaladı.

Plan netti: Bölgede kaos çıkaracak eylemler yap, suçu İran’ın üzerine yık ve tüm Arap dünyasını İran’a karşı bir intikam savaşına sürükle.

Katliam, soykırım ve fitneyle örülü bir geçmişe sahip Siyo-Emperyalistlerin; kendi ellerini kirletmeden, bir köşeye çekilip el ovuşturarak komşuyu komşuya saldırtmalarına yabancı değiliz.

Dün Hatay Dörtyol semalarında düşürülen füze olayı da bu stratejinin bir parçası olabilir mi?

Medyada füzenin İran’dan fırlatıldığı ve NATO tarafından engellendiği yankılanırken, İran Ordusu’ndan gelen açıklama netti: "Türkiye dost ve komşu bir ülkedir; egemenliğine saygılıyız. Füzeyi biz atmadık."

Rasyonel bir akılla düşünüldüğünde, İran’ın Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölgesel güçleri karşısına alıp savaş cephesini büyütmesi "stratejik intihar" olur.

Ancak bölgede kaosun sürmesinden beslenen ABD ve İsrail için, Türkiye ile İran’ın veya Suudi Arabistan ile İran’ın karşı karşıya gelmesi, bulunmaz bir fırsattır.

Bölgedeki aktörlerin şunu görmesi gerekiyor: Atılan her füze, patlayan her drone sadece askeri bir hedefi değil, aynı zamanda komşuluk hukukunu ve bölgesel istikrarı da hedef alıyor.

Eğer Tucker Carlson’ın iddiaları doğruysa ve MOSSAD ajanları Körfez’de "İran maskesiyle" sabotaj planlıyorsa, karşımızda sadece bir savaş değil, tarihin en büyük manipülasyonlarından biri var demektir.

Sonuç olarak;

Yahudi aklı ve Batı emperyalizmi, fitne ateşini yakıp kenara çekilmeyi sever. Feraset sahibi olmak ve manipülasyonlara karşı uyanık kalmalıyız.

Komşunun evindeki yangına odun taşımak yerine, o yangını çıkaran "gizli eli" görmek zorundayız.

Veysel TEPELİ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM