Sosyal Medya

Makale

İzleye İzleye Tükeniyoruz

Hayatı film gibi, film ve dizileri gerçek hayatmış gibi izleyen bir toplum olduÄŸumuz için dizi ve film üzerinden yönledirilip ÅŸekillenmek kaçınılmaz oluyor.

Yeni nesil pek bilmez; 80'lerde DALLAS diye bir Amerikan Dizisi vardı. 

Petrolcü bir ailede kardeş kardeşin altını oyar; malına, mülküne hatta avradına kadar el koymaya çalışırdı.

O zaman tek bir TV kanalı olması nedeniyle tüm Türkiye bu diziyi izlerdi.

Sonuçta maalesef ki yüzlerce yılda Ahi Ervan ahlakıyla ÅŸekillenmiÅŸ, bir düzene konmuÅŸ ticari hayatımız, Dallas dizisiyle beraber dejenere oldu.

Bu tarihe kadar aralarındaki mal alışveriÅŸinde çek-senet nedir bilmeyen, sözün senet olduÄŸu ticaret âleminde, 80'lerin sonuyla beraber her türlü ticari ahlaksızlık baÅŸ göstermeye baÅŸladı.

Ahlakımızı sadece Dallas dizisi bozmadı:

Akabinde furya olarak baÅŸlayan Brezilya dizileri ve bizim yüz karamız AÅŸkı Memnu gibi diziler aile yapımızı yerle bir etti.

Namus için adam öldüren bir kültürden aile içi her türlü sapkın ilişkiyi normal karşılayan bir topluma döndük.

Hababam Sınıfı filmleri her ne kadar sempatik gelse de eÄŸitim hayatımızın tembelliklerini ve haylazlıklarını meÅŸru ve ÅŸirin gösterdi.

Gençlik arasında adi suç örgütlerinin/mafyanın özendirilmesini/yüceltilmesini Kurtlar Vadisi saÄŸladı.

Kurtlar Vadisi, ayrıca toplumun büyük bir kesiminde Ã¼lke ve dünya siyasetini mafya ve komplo teorileri Ã¼zerinden okuma alışkanlığını da getirdi.

Başrol oyuncularının lüks ve ihtişamlı hayat yaşadığı, pahalı arabalara bindiği, her gün sevgili değiştirdiği diziler gırla gidiyor.

Ve yetişen genç neslin hayallerinde bu tipler ve bu tip yaşamlar var.

Helal haram demeden, çalışmadan/bedel ödemeden kestirmeden köşeyi dönmeyi bu lüksü yaÅŸamak istiyorlar. 

Haliyle değerlerin ayakaltına alındığı, sevgi ve saygının kalmadığı, her türlü aldatmanın/dolandırıcılığın olduğu bir hayatı film gibi izliyoruz şimdi.

Ãœstelik tüm bunlar yetmezmiÅŸ gibi, Netfilix denen dizi ve film platformunda her türlü cinsel sapkınlığın meÅŸru ve sıradan gösterildiÄŸi dizi ve filmlerle yeni neslin beyni ayrı bir ÅŸekilde iÄŸdiÅŸ ediliyor, zehirleniyor.

İslami bir derneğin, genç üyeleri arasında whatsapp üzerinde kurduğu gurupta, LGBT karşıtı cümleler kurduğu için buna tepki verip ayrılan başörtülü Müslüman kızlarımız olduğunu biliyorum.

İzleye izleye aptallaşıyoruz, değişiyoruz ve kendimizden uzaklaşıyoruz.

Kendini, ahlaki ve imani değerlerini önemseyenlere hatırlatmak istedim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.