Sosyal Medya

Makale

Yeryüzünü Fesada Uğratanlar

Cehalet ve barbarlığın zulüm ve haksızlığın, sömürü ve emperyalizmin kaba güç kuvvet ve otoritenin demir ve ateÅŸin çıkar ve ÅŸehvetin , ihtirasların beÅŸeri ve hayvani arzu istek ve dürtülerin egemen olduÄŸu , ruhsuz teknolojinin insanları esir aldığı , dijital uygarlığın kölesi durumuna gelen insanın her türlü erdem ve faziletten soyutlandığı bir bedbaht zaman dilimindeyiz. 

Ä°nsan, vahyi deÄŸerlerden uzaklaÅŸtıkça hem fıtratını örtmekte olabildiÄŸince karartmakta aynı zamanda müstaÄŸnileÅŸerek yeryüzünü fesada uÄŸratmaktadır. Kendi elleriyle karada ve denizde fesad çıkarmaktadır. Kimyasal, biyolojik ( korona virüs gibi) ,nükleer silahların insanlara ve tabiata verdiÄŸi zararları hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan savaÅŸları sürgünleri katliamları bu kapsamda deÄŸerlendirebiliriz…

<< Ä°nsanlardan öyleside vardır ki , dünya hayatına iliÅŸkin sözleri senin hoÅŸuna gider ve kalbindekine raÄŸmen Allah’ı ÅŸahit getirir, oysa o azılı bir düşmandır. O iÅŸ başına geçti mi yeryüzünde fesad çıkarmaya ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise fesadı sevmez. >> ( Bakara – 2/204-205). Bu ayeti kerime Åžu anda yaÅŸanan vahim tabloyu çarpıcı bir ÅŸekilde ortaya koymaktadır. 

Bu vahim hastalıkları yeryüzüne yayan , tekno-paganizm dinine mensup olanlardır. Önce Allah’tan bağımsızlaÅŸan insan sonra , Allah’a meydan okumaya baÅŸladı.AzmanlaÅŸtı, zombileÅŸti kendi cinsine savaÅŸ açıp neslini yok etmeye baÅŸladı.Finansal monarÅŸinin zulümleri yeryüzünü kuÅŸatmış durumda.

Bir taraftan lüks ve refahın , debdebe ve ihtiÅŸamın modern hayat ve konforun şımarttığı bir taraftan da ezilmiÅŸliÄŸin haksızlığın  açlığın sefaletin her yönden tükettiÄŸi insan , ifsad sürecini yaÅŸamakta…

Vahye ve fıtrata sırt çevirmiş önderler ,tuğyanın en bariz temsilcileridir. Azgınlaşmaları sadece kendileriyle sınırlı kalmamakta kendilerine tabi olanları da bozulmanın çürümenin kokuşmanın zifiri karanlığına sürüklemektedirler . Vahye karşı kör ve inatçı bir tavırla karşı çıkmaları bir yana bunu yaygınlaştırmak için imkanlarını sonuna kadar kullanmakta her türlü yolu denemektedirler.

Şu ayeti dikkatlice düşünelim, <<onlar ki memleketlerde tuğyan etmişlerdi de orada fesadı çoğaltmışlardı , onu için Rabbinde üzerlerine azap kamçısı yağdırıverdi>> (Fecr 89/11-13)

Afaki ve enfüsi ayetlere yönelmediÄŸi için , evrendeki ve kendi bünyesindeki temel gerçeklere kulak asmadığı için herkese kul olan ,makinalaÅŸan ,koflaÅŸan gönülsüz, yüreksiz, kansız ve vicdansız hale gelen insan. Oyuna eÄŸlenceye kesif nimetlere , yemeye , içmeye , ihtiraslara ve ÅŸehevi arzulara ve duygulara bağımlı hale geldiÄŸi için basiretini uzbakışını ferasetini  merhametini gönül zenginliÄŸini yitiren insan varlığın hayatın rızkın rahmetin ve bereketin güzellik ve iyiliÄŸin huzur ve güvenin sevgi ve saadetin kaynağından koparıldığı için rüzgarın önündeki yaprak gibi olan insan artık ve kulluÄŸun ve köleliÄŸin her çeÅŸidine boyun eÄŸer hale gelen, bağımsızlığın, özgürlüğün ve hürriyetin hayvancasından baÅŸkasını düşünemez duruma gelen ey  insan kendi ellerinle yaptıklarından dolayı yeryüzünü fesada uÄŸrattın…

 Aklını kalbini vicdanını  Allah’ı hesaba katmayan, robotlaÅŸmış , tekno-paganizm dinine girmiÅŸ insan müsveddeleri yeryüzünü fesada verdiler ekini ve neslini yok etmeye devam ediyorlar… En günahkar , en kutsalsız, en kurgusal, en anlamsız, en geleceksiz, en insansız bir çaÄŸdayız…Modern akıl , Allahtan ve anlamdan arındırılmış akıl topyekün insanlığı nesneleÅŸtirme operasyonunu uygulamaktadır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.