Sosyal Medya

Makale

Åžeytanlar Pusuda

Türkiye, Ä°dlib'te rejim unsurlarıyla çatışmaya baÅŸlayınca ABD, Suud, BAE, AB Türkiye'nin yanında olduklarını söylemeye baÅŸladılar.

Oysaki bu ÅŸeytanlar Libya'da, Akdeniz'de, Kuzey Suriye'de PYD'ye yönelik adımlarını engellemek için her türlü yolu denediler/deniyorlar.

Bu ülkelerin Türkiye'yi sevmedikleri gün gibi aÅŸikâr; illa mecbur kalırlarsa Türkiye yerine Esed'i tercih edeceklerini kör/sağır sultan biliyor. Ama Türkiye'nin yanındayız diyorlar. Sebebi belli:

Türkiye Suriye batağına saplanırsa, Ä°ran ve Rusya ile çatışmaya baÅŸlarsa onlar için nur nimet olur. Bir taÅŸla 4-5 kuÅŸ vurmuÅŸ olacaklar. OrtadoÄŸu'da istediklerini engelleyecek kimse kalmayacak.

Bu yüzden ABD ve körfez finolarının gazına gelmemek lazım.

Bu şeytanlardan bahsederken kimse İran ve Rusya'yı namuslu/masum sanmasın. Onlar da en az diğerleri kadar hain ve sinsiler.

Her ne kadar bizim askerlere saldıranların rejim güçleri olduÄŸu söylense de en azından Rusya ve Ä°ran'ın onayı olmadan bunu yapmaya cesaret edemeyeceklerini hepimiz biliyoruz.

Özetle Türkiye Suriye'de yapayalnız. Dost gözükenlerin hepsi sinsi düÅŸman.

Türkiye tökezlerse arkadan hançerlemeye hazır onlarca ülke var.

Yukarısı bıyık aÅŸağısı sakal misali; Rusya ve Ä°ranla çatışmak menfaatimize deÄŸil, susup yaptıklarını kabullenmek de öyle.

Rusya ve Ä°ranla çatışmak Türkiye'nin OrtadoÄŸudaki etkinliÄŸini sıfıra indirir ama bu aynı zamanda Rusya ve Ä°ran'ın da OrtadoÄŸudaki hayallerine veda etmesi demek olur; üçü beraber batar.

Dik ve biraz da deli durmak lazım; azdan az çoktan çok gider deyip resti çekmek lazım.

Ama resti çekerken de avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı iyi hesaplayıp ona göre adım atmak lazım.

Türkiye'nin Suriye'den çıkması (en azından bu ortamda) düÅŸünülemez.

Türkiye'nin güvenliÄŸi Ä°dlip, Halep ve Rakka'dan baÅŸlar. Buradan geri adım atarsa önce Suriyeli muhalifler biter sonra Türkiye'nin güvenliÄŸi biter.

Türkiye'nin Suriye politikasının ve uygulamalarının bir kısmına katılmasam da ÅŸu ortamda susup destek vermek gerektiÄŸine inanıyorum.

Muhalefetin en azından bu konuda sorumlu davranıp hükümete/devlete destek vermesi gerekiyor.

Tabii aynı ÅŸekilde ErdoÄŸan'ın da ötekileÅŸtirici üslubunu bir köÅŸeye bırakması ÅŸart.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.