Sosyal Medya

Makale

Hizmete Eyvallah Ama Ranta Hayır

Ak Parti ve Ak Parti sevenleri ÅŸunu iyi bilsinler; Ak Partiyi her eleÅŸtiren düÅŸman deÄŸil.

Kabul, %20’lik azgın bir kesim var ki Ak Parti aÄŸzıyla kuÅŸ tutsa onlara yaranamaz.

ErdoÄŸan, onların çok sevdiÄŸi/istediÄŸi bir icraatı bile yapsa bir kulp bulup karşı çıkarlar.

Ama gerçekten Ak Partiye düÅŸman olmadan, hakikat namına yanlış olduÄŸuna inandıkları için bazı icraatlara itiraz eden/muhalefet eden insanlar bunlardan daha fazla.

Üstelik bu insanların önemli bir kısmı sandığa gittiÄŸinde yine de Ak Partiye oy veriyor.

18 yıllık Ak Parti iktidarını 2 eşit kısma ayırmak lazım.

Ä°lk 9 yılda, asker ve derin yapının tüm baskısına raÄŸmen halkla beraber yürüyen, adeta destan yazan bir Ak Parti vardı.

Sonraki 9 yılda ise asker ve derin yapıyla dirsek temasına geçmiÅŸ; her geçen gün halktan uzaklaÅŸan; icraatların azaldığı, polemiklerin/çatışmacı dilin arttığı; dava adamlarının partiden uzaklaÅŸtığı ve buna paralel akbabaların partiye üÅŸüÅŸtüÄŸü bir döneme ÅŸahitlik ediyoruz.

Ak Parti ÅŸuan ilk 9 yılın mirasını yiyiyor. O da tükendiÄŸinde ve özellikle bu son dönemdeki çizgisinde ısrar ederse sonu bir ANAP’tan veya DYP’den çok farklı olmayacak.

Hizmetlere kimsenin itirazı yok.

Marmaray’a, 3. Havalimanına, 3. Köprüye, Osmangazi Köprüsüne, Ä°stanbul-Ä°zmir Otoyoluna, Åžehir Hastanelerine, yerli otomobile vs karşı çıkmak için ya hain ya da aptal olmak gerekiyor.

Ama bu iÅŸlerin ihale ediliÅŸ ÅŸekline, benzer örneklerinden daha pahalıya mal edilmesine, yüklenici firmalara abartılı garantilerin verilmesine, göz göre göre yapılan yanlış anlaÅŸmalardan kaynaklı doÄŸan tazminatlara vs ses çıkarmamak için de ya aptal ya da baÅŸka bir ÅŸey olmak gerek.

Nitekim bu iÅŸletmelerden ve imzalanan antlaÅŸmalardan kaynaklı hazineden ciddi rakamlar çıkıyor.

Öyle bir noktaya geldik ki bir proje gündeme geldiÄŸinde parti çevresindeki akbabalar hemen o projeye üÅŸüÅŸüp projeyi ranta çevirme derdinler.

ÖrneÄŸin Kanal Ä°stanbul projesi gündeme geldiÄŸinden beri, proje güzergâhındaki arsa el deÄŸiÅŸtirmelerini mercek altına alırsanız ne demek istediÄŸimi anlarsınız.

Açıkçası, Kanal Ä°stanbul projesi gerçekten bir ihtiyaç mı yoksa birileri için rant oluÅŸturma gayreti mi emin deÄŸilim.

Bal tutan parmağını yalasın eyvallah ama baldan milletin aÄŸzına bir parmak, kendine avuç avuç götürmesin.

Ak Parti freni patlak kamyon gibi yokuÅŸ aÅŸağı gidiyor. Her geçen gün tabanı eriyor.

Bu saatten sonra ancak ve ancak yolsuzluk ve hırsızlıkla samimi bir mücadele kendisini uçuruma yuvarlanmaktan kurtarır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.