Sosyal Medya

Makale

Siyasi çığlıklar ve siyasi çöküşler

Modernleşme süreci, insanın özünden/fıtratından aidiyetlerinden koparılmasıyla başlamıştır. Özünden dışarıya çıkan , değerlerinden kopan insan yalnız başına kalmıştır. O artık şahsiyet değil bireydir, dışarıdadır, sokaktadır. Dışarıda ne varsa her bir şeye maruz kalmaktadır.

Maruz kaldıklarının rengini alan dışarının belirlediÄŸi, ÅŸekillendirdiÄŸi bir ÅŸeydir. Yani, içinin/ özünün , ÅŸekillendirdiÄŸi bir dışa sahip olmaktan uzaklaÅŸmış , dışarının oluÅŸturduÄŸu bir içe sahip olmuÅŸtur.Bütünüyle dışarıdaki  seslere kulak kesilmiÅŸtir. Hangi ses daha alımlıysa onun peÅŸine düÅŸmüÅŸ, hangi renk baskınsa ona bürünmüÅŸtür.

Ahlakın , sorumluluÄŸun ve vicdanın önemsiz hale getirilmesi modernlikle baÅŸladı . Ahlaksız  bir modernlik aracılığıyla , modern olmayanlar acımasızca ötekileÅŸtirildi..

Ä°nsanları ve Müslümanları da , paranın gücün ÅŸöhretin kölesi haline getiren nüfus ve ÅŸöhret sahibi olabilmek için her türlü kiÅŸiliksizliÄŸi göze alan cemaat/ hizip çıkarı için her türlü yolsuzluÄŸu dolandırıcılığı yalancılığı , iftirayı hile ve hurdayı mübah sayan bir anlayışın sıradanlaÅŸtığı bir dönemden geçiyoruz…

Müslümanlar olması gereken  yerdeki konumlarını kaybettiler bu yüzden kendi gündemlerini oluÅŸturamıyorlar.

Kapitalist çeteciliÄŸin hakim olduÄŸu bu zamanda insanlar eÅŸyalaÅŸma/ dünyevileÅŸme kanserine yakalanmış durumda.

Öyle ki insan, güncelin hayata pusu kuran bunaltısında yaÅŸamakla yaralandığını ayırt edemiyor.

Ä°zzetin zindeleÅŸtiren hakikatinden , zilletin uyuÅŸturan maskesine göçüyor.

Basit , ucuz, nihilist heveslerin iniÅŸ ve çıkışlarında nefeslenmeyi nimet sayıyor.

GösteriÅŸçi dindarlığın , törensel vaatlerini yaÅŸanılır yapmaya hevesleniyor.

Bütün deÄŸerlerin anlayış biçimlerinin alt üst olduÄŸu bir dönemden geçiyoruz. Her alanda açık bir deformasyon yaÅŸanıyor, deÄŸersizleÅŸtirme yaÅŸanıyor geriye doÄŸru zelil  bir ÅŸekilde savruluyoruz.

Ruhsal çözülmeler hızlıca çoÄŸalıyor, ciddiyetsizlik büyüyor.Dürüst ve ahlaklı tavırlar almak yerine haince saldırılar yaÅŸanıyor, ithamlar yapılıyor.  AÅŸağılık ucuz ihtiraslar pek çok insanı kuÅŸatıyor.

Duyarsız bir insanlık ortaya çıktı. Vicdanlar felç durumda. Tek çizgili bir dünyaya tek çizgili görüÅŸlere tutsak olmuÅŸ insanlar.. ufukları daraltılmış adeta gökyüzüne soba borusuyla bakıyorlar…

Müslümanların ahlak sorunu var..  Ahlaki ilkeler erezyona uÄŸradı, yok oldu. Bunun sebebi Ä°slami bütünlüÄŸün yitirilmesi. Ä°slami bütünlük kaybolunca yerine mezhepçi, cemaatci yorumlar hakim oldu. Ä°slamın ahlakı deÄŸil , cemaat/hizip ahlakı oluÅŸtu… Ä°slam kardeÅŸliÄŸi deÄŸil, hizip/ cemaat kardeÅŸliÄŸi hakim oldu.. Ümmet bilinci yok oldu  , tarikat / hizip bilinci yerleÅŸtirildi…

Velhasıl , büyük savrulmalar, çözülmeler çöküntüler , kopmalar, yozlaÅŸmalar , kokuÅŸmalar ahlaksızlaÅŸmalar dönemini hep beraber yaşıyoruz.

Her yönüyle katılaÅŸan bir dünyadayız.

Sarsıntılar çağındayız

Pörsümeye yüz tutmuÅŸ bilinçler ne zaman dirilecek , sönmeye yüz tutmuÅŸ imanlar ne zaman ziyadeleÅŸecek, tükenmeye yüz tutmuÅŸ umutlar ne zaman yeÅŸerecek…Zihinlerin ve ruhların sömürgeleÅŸtirilmesine topyekün ne zaman karşı duracağız…

Ne zaman Rahmanın kulları olacağız

Sadece ve sadece o Rahmanın çizdiÄŸi dosdoÄŸru yıl üstünde olacağız.. ve bizleri sapıtan  sırat-ı müstagimden  ayıran fitnelere düÅŸüren ÅŸeytanlardan uzaklaÅŸacağız ki bunun reçetesini de yine Rabbimiz olan Rahman olan Allah Kur’an da veriyor.

"Kim Rahman’ın zikrini görmezlikten gelirse biz ona bir ÅŸeytan musallat ederiz artık bu onun ayrılmaz dostudur. Gerçekten bunlar (ÅŸeytanlar) onları dosdoÄŸru yoldan alıkoyarlar onlar ise kendilerini gerçekten hidayetle sanırlar"( Zuhruf suresi 36-37)

                                                                                                                             

 

 

  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.