Sosyal Medya

Makale

S-400 Bahane Asıl Kavga Başka

Rusya'dan aldığımız S-400 Savunma Füzelerinden dolayı ABD ile yaşadığımız sürtüşme/gerilim hepinizin malumudur.

ABD, aldığımız S-400 savunma sisteminin NATO için tehdit oluÅŸturduÄŸunu (NATO Uçak ve diÄŸer savunma sistemleri için tehdit olabileceÄŸini ayrıca bu sistem aracılığıyla Rusların NATO’nun birçok askeri sırrına ulaÅŸabileceÄŸini) iddia ederek karşı çıkıyor.

Türkiye’nin tüm baskılara raÄŸmen S-400 alımında kararlı olması sonucunda Türkiye’nin F-35 savaÅŸ uçağı programından çıkarılması, teslim edilmesi gereken F-35’lerin verilmemesi ve ayrıca baÅŸka yaptırımların uygulanması gündemde (alt makamlar bunun kararının alındığını ifade ediyor).

S-400 savunma sistemi gerçekten NATO için bir tehdit mi?

Askeri açıdan bir bilgim yok ama buna rağmen tehdit oluşturmadığını net şekilde söyleyebilirim. Çünkü NATO üyesi olan Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya yıllardır S-300 Füze sistemlerini kullanıyor. Eğer bu sistem tehdit oluşturmuş olsaydı bu ülkelerde de tehdit oluştururdu.

Yok, Türkiye’nin aldığı sistem (S-400) bir üst geliÅŸmiÅŸ sistem denecek olursa; aynı sistemi Suudi Arabistan da kullanıyor ve malumunuz Suudi Arabistan ABD üretimi savaÅŸ uçaklarını kullanıyor.

Buradan da anlaşılacağı üzere S-400 iddiası sadece bahane. Asıl kavga Türkiye’deki eksen kayması yüzünden yaÅŸanıyor.

Türkiye resmi olarak 1952’de dâhil olduÄŸu Atlantik Paktından/NATO’dan Avrasya Paktına (Avrasya Paktı resmi olarak yok, bu kavramı konjonktörel açıdan kullanıyorum) doÄŸru kayıyor.  

Tüm kavganın merkezinde bu neden var.

Zerrab ve Hakan Atilla/Halk Bank Davasında, Türkiye’nin son 3-4 yıldır yaÅŸadığı ekonomik kaosun arkasında bu neden var.

Hatta 15 Temmuz darbesi, Türkiye’nin Atlantik Paktından kopuÅŸunun önüne geçmek için NATO tarafından tezgâhlanan, FETÖ ve Amerikancı ekibe ihale edilen bir darbeydi.

Atlantik ittifakının mimarlarından Menderes, Batının riyakârlığını fark edip Rusya’ya yöneldiÄŸi için darbeyle indirilip idam edildi.

Türkiye, bundan sonra NATO’ya baÄŸlı kalacağını ABD ve müttefiklerine inandırsın inanın S-400 sorunu şıp diye biter.

Tek sorun eksen kayması deÄŸil; ÅŸimdilik Avrasya Paktı kadar olmasa da diÄŸer bir sorun Türkiye’nin DoÄŸu Akdeniz havzasındaki doÄŸalgaz rezervlerinden pay almaya çalışmasıdır.

Ä°srail’in başını çektiÄŸi Küresel Haydutlar, doÄŸu Akdeniz’de yer alan (dünyanın en büyük doÄŸalgaz rezervi olduÄŸu sanılan) doÄŸalgaza göz dikmiÅŸler. Bu gazın asıl sahipleri olan Filistin, Suriye, Lübnan, Kıbrıs, belki biraz da Mısır’a bu rezervden bir ÅŸey koklatmaya niyetleri yok.

Åžuan OrtadoÄŸu’da yaÅŸanan kaosun ana nedenlerinden biri (Ä°srail’in güvenliÄŸini saÄŸlamaktan sonra) bu doÄŸalgaz rezervidir. Özellikle Avrupa, uzun yıllar ihtiyacı olacak enerjiyi bu doÄŸalgazdan saÄŸlamayı planlıyor.

Türkiye’nin doÄŸalgaz sondajı için gemiler kiralaması/satın almasının ve yavaÅŸ yavaÅŸ sondajlara baÅŸlamasının etkilerini önümüzdeki aylarda göreceÄŸiz. Özellikle Avrupa BirliÄŸinin giderek artan dozlarda yaptırımlarına ÅŸahit olacağız gibi.

Şuan kızılca kıyamet kopmuyor çünkü bizdeki gemilerin sondaj yaptıkları yerler doğalgazın olmasının zayıf olduğu yerler. Tabiri caizse, boşa sondaj yapıyor gibiyiz.

Bu bir taktik olabilir; Batının/Ä°srail’in tepkisini yumuÅŸatmak/alıştırmak için rezervlerin olmadığı yerlerde bilerek sondaj yapıyor olabiliriz. Ya da Batıdan bir ÅŸeyler kopartmak için yapılan bir blöf de olabilir. İçimizdeki Yahudi/Batı hizmetkârlarının yanlış yönlendirmesi/hedef ÅŸaşırtması da pekâlâ olabilir.

Ä°lerleyen zamanlar, dâhileri ve hainleri ortaya çıkaracaktır.

ABD ve Avrupa, Türkiye’ye karşı gerçek bir yaptırım uygulamış deÄŸiller. Çünkü hala Türkiye’den bir umutları var. Biraz sopa biraz havuç yöntemiyle bizi geri döndürmeye çalışıyorlar.

Türkiye’nin artık dönülmez bir yol girdiÄŸine kanaat getirdikleri gün asıl kıyamet o zaman baÅŸlayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.