Sosyal Medya

Makale

Müslümanlar Bugün Konuşmayacaksa Ne Zaman Konuşacak?

Ä°nsanlar bazen varlık içinde yokluk yaÅŸarlar.

Bazen kazanıyorum zannederken aslında kaybediyordur ya; iÅŸte bu dönem öyle bir dönem.

Kazanç sandığımız ÅŸeyler tek tek kaybımız oluyor.

28 Åžubatta, egemenlerin topyekûn saldırısı altındayken bile bu kadar kaybetmemiÅŸtik, hatta kazanmıştık. 

Belki mali kaybımız çoktu ama insanlığımızı, imanımızı ve en önemlisi onurumuzu korumuÅŸtuk.

Bedenlerimiz direkt veya dolaylı yoldan esir olsa da ruhumuz özgürdü. GöÄŸsümüzü gere gere hakikati haykırıyorduk.

Haklı olmanın, mazlum olmanın verdiÄŸi gücü, o günleri yaÅŸayanlar iyi bilir.

Bugünse haksız olmanın ezikliÄŸini yaşıyor o günkü ruhlar.

Tarihin çoÄŸu döneminde olduÄŸu gibi bugün de Müslümanlar iktidar imtihanında baÅŸarısız oldular.

Ä°ktidar nimetinden doyasıya faydalananlar, dünyevi metalarını artırırken uhrevi metalarını ve manevi deÄŸerlerini kaybettiler. 

İman gitti, onur gitti, aile gitti, nesil gitti ama biz hala kazandık sanıyoruz.

Eskiden dünyevi çıkarlar karşısında zerre eÄŸilmeyen kafalar bugün nokta kadar menfaat için virgül gibi iki büklüm oldular.

Ä°ktidar nimetinden kana kana içince Talut’un bir kısım askerleri gibi içimizi bir korku sarıverdi. Åžuan kazanç sandığımız çöplükleri kaybetme korkusuyla her ÅŸekle girmeye baÅŸladık.

Daha önce en ufak bir hak ihlalinde ayaÄŸa fırlayan Müslümanlar, bugün daha ağır hak ihlallerinde gıkları çıkmıyor. Çünkü ÅŸuan iktidardakiler bizden…

Adalet söz konusu olduÄŸunda bir Müslüman için “bizler ve onlar” yoktur; “haklı veya haksız” vardır. Haksız, babamız dahi olsa karşısında durmamız lazım. Zaten Allah (cc) da buyurmuyor mu ki; 

“Ey Ä°nananlar! Kendiniz, ana babanız ve yakınlarınız aleyhine de olsa, Allah için ÅŸahit olarak adaleti gözetin…” 

Bugün iÅŸçi haklarını, kadın haklarını, hayvan haklarını daha çok solcular savunuyor, Müslümanlarsa muhalefet ediyor. Oysaki herkesten önce Müslümanların haktan yana olması gerekmez miydi..?

Bugün hukukun temel ilkeleri çiÄŸneniyor, zorlama yorumlarla insanlar ceza alıyor. Suç iddiaları o kadar tutarsız ki insanlar gülüyor artık.

Gazeteci Emin ÇölaÅŸan hakkında FETÖ’cü olduÄŸu iddiasıyla dava açılmış. ÇölaÅŸan’ı zerre kadar sevmem, fırsat bulsa tüm Müslümanları bir kaşık suda boÄŸacağına inanırım. ÇölaÅŸan için CIA veya MOSSAD ajanıdır, ülkeyi satar dense inanırım ama bu adamın FETÖ’cü olduÄŸuna kimseyi inandıramazsınız.

Bank Asya’ya çalışma ruhsatı veren, açılışına katılan, birçok bankaya tanınmayan imtiyazları tanıyan, 15-27 Aralık sonrasında bile faaliyetini sürdürmesine izin verenlerin ceza almadığı bir yerde bu bankaya para yatıranlara (17-25 Aralık sonrası yüklü meblaÄŸ yatıranları kastetmiyorum) ceza verilmesi adil deÄŸildir.

Kendisi FETÖ’cü olmadı halde sadece yakını FETÖ’cü diye ihraç edilen veya hak ettiÄŸi memuriyeti verilmeyenler var. 

Hani suçun ÅŸahsiliÄŸi ilkesine ne oldu? Hani bir evlat babasının veya bir baba evladının suçundan sorumlu tutulamazdı..?

FETÖ’nün nasıl sinsi bir yapı olduÄŸunu, insanları aldattığını hepimiz biliyoruz. Bu yapının aldattığı/kandırdığı insanların meslekten ihraç edilmeleri belki kâğıt üstündeki hukuk kurallarına uygun olabilir ama bunu hangi vicdana kabul ettirebilirsiniz?

FETÖ’ye “ne istedin de vermedik?” diyerek her türlü desteÄŸi verdiÄŸini itiraf eden, Türkçe Olimpiyatlarına katılan, sahneye çıkıp “yeter artık dön yurduna, bitsin bu hasret…” diyen ve eli altında MÄ°T, JÄ°TEM, Emniyet Ä°stihbaratı bulunmasına raÄŸmen “beni aldattılar” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a gösterilen anlayış ve hoÅŸgörü niçin sıradan insanlara gösterilmez?

Tamam, anlıyorum iktidara karşı ses çıkarmak öyle kolay deÄŸil peki diÄŸer konularda niye sesimiz çıkmaz?

Aileler yıkılıyor, boÅŸanmalar artıyor, Müslümanlar feministleÅŸiyor, nesil elden gidiyor, Deizm hızla yayılıyor, sapkınlık/sapıklık kol geziyor, adliyeler ve cezaevleri taşıyor, toplumda güven kaybolmuÅŸ, sürekli bir çatışma/atışma var, bizi biz yapan güzel deÄŸerlerimiz tek tek kayboluyor…

Ey Müslümanlar;

Nereye bu gidiÅŸ?

Bugün konuÅŸmayacaksanız, ne zaman konuÅŸacak ne zaman silkineceksiniz..? 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.