Sosyal Medya

Makale

Yerel Seçimler İptal Olsun

Gündem yerel seçimler; her köşe başında, bilbordlarda devasa aday adayı afişleri.

Herkes merakla kimin aday olacağını soruyor.

Lakin sorulması gereken soruyu kimse sormuyor:

Aday olan biri, seçimi kazansa bile 5 yılda alacağı maaştan kat be kat fazlasını seçim çalışmaları için niçin harcar?

Siz; idealizm, vatan sevgisi veya milletine hizmet etme aÅŸkı diyebilirsiniz mümkündür, lakin gördüklerim ve yaÅŸadıklarım beni farklı düşündürüyor.

Yerel yönetimlerde çok ciddi yolsuzluk/hırsızlık iddiaları var.

Geçenlerde sosyal medyada Sayıştay’a ait olduÄŸu söylenen bir rapor dolaşıyordu ki tam anlamıyla skandal iddialar içeriyordu. Belediyelerde hırsızlıklar diz boyu deniyordu.

Bununla ilgili resmi makamlardan lehte veya aleyhte bir açıklama duymadım.

İddiaların ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilmiyorum;

Ama yaÅŸadığım ÅŸehrin (Adana) eski belediye baÅŸkanlarından birinin yolsuzluk iddiasıyla Ä°Ã§ Ä°ÅŸleri bakanlığınca görevden alındığı, hali hazırda baÅŸkanlık koltuÄŸunda oturan kiÅŸinin ilk mahkemece ihaleye fesat karıştırmaktan suçlu bulunduÄŸu, Ak Parti’nin Ä°stanbul ve Ankara baÅŸta olmak üzere birçok ilin Belediye baÅŸkanını istifa ettirmesi bana bu iddiaların doÄŸru olduÄŸu kanaatini veriyor.

Yerel yöneticilerin çoğunun aldığı maaş ile sahip oldukları arasında uçurum var (Sadece yerel yöneticiler değil elbet).

Yolsuzlukların yanında birde kocaman beceriksizlikler var.

Öyle baÅŸkanlar gördük ki bir bakkal dükkânı teslim edilse orayı iÅŸletemeyip iflas ettirecek bu adamlara bir ÅŸehrin anahtarı teslim edildi, sonuçta iflas eden belediyeler ve biriken daÄŸ gibi borçlar…

Yeni gelen baÅŸkanlardan ilk duyduÄŸumuz klasik laf:

Enkaz devraldım…”

Neredeyse tüm belediyelerde yeni gelen başkan mevcut kadronun (eski başkanın ekibini/adamlarını) büyük çoğunluğunu işten çıkarıp kendine yakınları işe alıyor.

Tabi işten atılanların tazminatları/hak edişleri ile ihtiyaç olmadığı halde işe alınanların maaşı, milletin cebinden çıkıyor.

Yerel yönetimlerdeki bunca bozuk ve kirli çarkın temizlenmesi, temiz bir siyasetin yeniden inşası için şahsen yerel seçimlerin iptal edilip belediye başkanlarının mülki idareciler gibi merkezden atanması taraftarıyım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.