Sosyal Medya

Makale

Kendi felaketine alkış tutmak

Dünyadaki güç dengelerin hızla deÄŸiÅŸtiÄŸi, bölgemizin belirsiz bir ortama doÄŸru sürüklendiÄŸi son yıllarda, her zamankinden daha fazla dikkatli olmayı zorunlu kılmaktadır.

Türkiye ve dünya kamuoyu Cemal Kaşıkçı’nın cinayetini konuÅŸurken, geçtiÄŸimiz Cumartesi günü ABD’nin New Jersey eyaletinde ‘’Kürtlerin Bağımsızlığı’’ adı altında yeni bir toplantı daha yapıldı.

Bu toplantıdan beni haberdar eden dostumun verdiÄŸi bilgilere göre, söz alan konuÅŸmacılardan biri: ‘’Ä°srail Kürtlerin Bağımsızlığını destekleyen ülkedir’’ sözü bazıları tarafında ayakta alkışlamasına, bazılarının da tepki göstermesine neden olmuÅŸ.

Ä°srail’in stratejik hedefine koyduÄŸu ‘’Vaat edilmiÅŸ topraklar’’ dediÄŸi coÄŸrafyanın sınırların bir ucu Nil Nehri’ne dayanıyor diÄŸer ucu ise, Fırat Nehri’ne dayanıyor. Daha önce de yazdığım bir hususun altını tekrar çizmek istiyorum. Ä°srail, Kürtleri diÄŸer milletlerden kopardıktan sonra, Fırat Nehri’ne ulaÅŸmak için Filistin’de Araplara bugün hangi zulmü uyguluyorsa, yarın Kürtlere de aynısını uygulayacak.

Bu coÄŸrafyanın çocukları olan Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, Ä°srail ve ortaklarının bu sinsi ve bölücü planlarına karşı, insanı merkeze alan bütünleÅŸtirici politikalar geliÅŸtirmek yerine, Türkiye’nin gündeminde hiç olmayan, ‘’Andımız’’ gibi gereksiz tartışmalara tekrar geri dönülmesi ‘’Türklere’’ de hiçbir faydası olmayacaktır.

Bu coÄŸrafyanın asli unsurları olan halklar ortak hedefler ve idealler etrafında dayanışarak sahip oldukları tüm zenginliklerini koruyabilirler.

Bir dost sohbetinde bunu dile getirdiÄŸimde bir dostum ÅŸöyle itiraz etmiÅŸti: ‘’ Tek tip insan mı yetiÅŸtirelim diyorsun?’’ Farklılıklar içinde birliÄŸi saÄŸlayabilme ÅŸuurunu geliÅŸtirelim diyorum. Zira bu coÄŸrafyanın halkları birbirine baÄŸlandıkça gerçek manada bağımsız olabilirler.

Bağımsız Kürdistan üzerinde yazılar yazan Ä°srailli yazar Neville Teller’e gönderdiÄŸim e-mailde özetle demiÅŸtim ki: ‘’Ä°srail’in Bağımsız Kürdistan hassasiyetinin sebebi nedir?’’ Gelen cevap: ‘’Ä°srail tüm halkların bağımsızlığını savunan bir ülkedir. Bu temel ilkeden hareketle Ä°srail, Kürtlerin de bağımsızlığını destekliyor’’ demiÅŸti. Bende karşı cevap olarak: ‘’ O zaman Ä°srail Filistin’in bağımsızlığını niye engelliyor?’’Deyince, gelen kısa cevapta ÅŸöyle yazıyordu: ‘’ Sizi araÅŸtırdık ErdoÄŸan’ı destekleyen gazetede yazıyorsun’’

Soru ile verilen cevap arasında nasıl mantıksal bir baÄŸlantı var onun takdirini bizi takip eden dostlarımıza bırakıyorum. Milat Gazetesi, medeniyet deÄŸerlerimizi savunan herkesi savunduÄŸu için burada yazıyorum ve bununla da iftihar ediyorum.

Ä°srailli yazar bizi araÅŸtırdığına göre, bu yazımızı da muhtemelen okuyacaktır. O zaman kendisine ÅŸunu söyleyeyim; 1984’ten beri desteklediÄŸiniz terör örgütüne Türkiye halkı binlerce kurban verdi ama ayrılıkçılığa itibar etmeyerek, sadece coÄŸrafyanın deÄŸil, milletinde bölünmez bir bütün olduÄŸunu tüm dünyaya göstermiÅŸtir.

Kürt halkının büyük çoÄŸunluÄŸu çok iyi bilmektedir ki, ABD’nin New Jersey eyaletinde Ä°srail’i ayakta alkışlayanlar ya gönüllü olarak Ä°srail’in çıkarlarına hizmet ediyorlar veya farkına varmadan kendi felaketlerine alkış tutuyorlar.

Kaynak: Milat

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.