Sosyal Medya

Makale

Emperyalizm ve Siyonizm Çatışması

 Aynı kökten gelen, yüzyıllardır birbirini besleyen bu iki yapının çatışması pek mümkün gözükmese de yaÅŸananlar, çatışmayı gösteriyor.

Arkası karanlık bu şeytani yapıların, kapalı kapılar ardında ne konuştuklarını, neyin kavgasını verdiklerini, plan ve programlarını kendi adıma bilmem elbette mümkün değil.

Müntesiplerinin/temsilcilerinin söyledikleri, yaptıkları ve hedeflediklerini okuyarak bir çıkarım yapmak istiyorum.

Küresel Emperyalistler ve Siyonistler, aynı ailenin (çoğunluğu Yahudidir), aynı meclisin üyeleridir. Küresel sömürünün ve zulmün aklı Siyonizm, icrası Emperyalizmdir.

Aslında tek olan bu yapı, mensuplarının öncelikleri açısından ikiye ayrılıyor:

Emperyalistler veya diğer adıyla Küresel Sermaye, işin parasal/varlık boyutunu önceler. Dünyanın yeraltı ve yerüstü zenginliklerini elde tutmanın hesaplarını yapar.

Siyonistler, iÅŸin ideolojik/inanç boyutunu önceler. Kabaladan, Tevrat’tan ( kuruntularından) kendine ideolojik hedefler çıkarır ve insanlığa bu hedefler üzerinden hükmetmeyi hedefler.

Varlığı daha eskiye dayandırılsa da günümüze yansıyan etki açısından Haçlı Seferleriyle varlık/etki bulan bu yapı (Siyonizm ve Emperyalizm) 2000 yılına kadar yekvücut halde yol aldı.

1897 yılında Ä°sviçre’de yapılan Birinci Siyonist Kongresi'nde alınan kararlarda; 50 yıl içinde Filistin topraklarında bir Ä°srail Devleti’nin100 yıl içerisinde de Nil'den Fırat'a kadar 'Büyük Ä°srail' Devleti’nin kurulması hedefi konmuÅŸtu.

2000 yılına gelindiğinde ortada Büyük İsrail devleti olmadığı gibi ufukta böyle bir şey de gözükmüyordu.

Siyonizm için semboller/tarihler ve vaatler büyük önem taşır. Birkaç yıl gecikmeli de olsa “Büyük Ä°srail’inher ne pahasına olursa olsun kurulması gerektiÄŸini savunuyor. Bunun için dünyayı ateÅŸe vermekten bile çekinmiyorlar.

Küresel Sermaye, Büyük Ä°srail’in kurulmasına karşı olmamakla beraber, bugünkü ÅŸartlarda küresel ekonomik ve siyasi dengenin bozulmadan kurulamayacağını biliyor. Böyle bir giriÅŸimde kendileri ve kurdukları sömürü çarkı büyük zarar görecek.

1980’lerle beraber “GloballeÅŸme/KüreselleÅŸme” projesine start verilirken Küresel sermaye sahipleri, dünyayı çok uluslu ÅŸirketlerinin yönettiÄŸi tek pazar haline getirmeyi hedeflerken; Siyonistler ise Siyonist Yahudi aklın yönettiÄŸi tek bir dünya devletini hedefliyorlardı.

Küresel Sermaye, BOP’a (Büyük OrtadoÄŸu Projesi) Fas’tan Çin’e kadar büyük bir Pazar gözüyle bakarken; Siyonistler BOP’a Büyük Ä°srail Projesi ÅŸeklinde baktılar.

Küresel Sermaye, Ä°srail’i kurup büyütmesine raÄŸmen Ä°srail ve Siyonist yöneticilerinden çok zarar gördü.

Ä°srail’in saldırgan ve iÅŸgalci tehdidi nedeniyle OrtadoÄŸu’da istediÄŸi ekonomik istikrarı ve veriyi bir türlü alamadı. 

Küresel Sermaye, 1990’lı yıllara gelirken, ekonomik çıkarlarına büyük zararlar veren (şımarık çocukları) Ä°srail’in kafesine (1967 sınırlarına) konmasını, kimsenin saldırmadığı ve kendisinin de kimseye saldırmadığı bir ortam oluÅŸturmaya çalıştılar.

Bunun için Yaser Arafat/Mahmut Abbas ile İsrailli yetkilileri barış masasına oturtmaya; bölge ülkelerini de bu barışa zorladılar. Fakat şımarık İsrailli Siyonist yetkililer hep bu barış adımını baltalayıp durdular.

Clinton ve Obama gibi Küresel Sermayenin hizmetkârları Ä°srail’i ABD’nin ekonomik yaptırımlarıyla tehdit edip dizginlemeye çalıştılar. 

Küresel Sermaye, yükselen milliyetçi tavırlar ve ekonomik krizler nedeniyle ABD, Avrupa ve UzakdoÄŸu’da ciddi güç kayıpları yaÅŸadı. Kendileri güç kaybederken Siyonizm güç kazandı.

Nitekim ABD seçimlerinde Küresel Sermayenin adayı Hillary Clinton, Siyonizm’in desteklediÄŸi Trump’a karşı seçimi kaybetti.

Trump, ABD’nin milli çıkarları doÄŸrultusunda keskin adımlar atarken, Küresel Sermayenin dünyanın dört bir yanında ördüğü ekonomik ve siyasi aÄŸ ciddi zararlar gördü/görüyor.

Küresel Sermaye Trump’u, kirli iliÅŸkileri üzerinden vurup uzaklaÅŸtırmak isterken; Trump da bu hamlelere karşılık Siyonizm’le daha sıkı iliÅŸkiler içinde olmaya baÅŸladı.

ABD yönetimin desteÄŸini alan Siyonizm/Ä°srail Devleti, “Büyük Ä°srail” için fiili adımlar atmaya daha hırçın ve daha pervasızca yürümeye baÅŸladı.

Türkiye, Ä°ran, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye, Ãœrdün ve Irak’a raÄŸmen Büyük Ä°srail Devletinin kurulması mümkün deÄŸil.

Suudi Arabistan, Ãœrdün ve Mısır ABD’nin baskı ve ÅŸantajlarıyla Ä°srail’in yanında duruyor.

Suriye ve Irak’ın zaten kendine hayrı yok. Geriye Ä°ran ve Türkiye kalıyor.

Yapılan antlaÅŸmaya raÄŸmen Ä°ran’a tekrar uluslararası ambargo uygulatmak için çabalıyorlar. ABD BaÅŸkanı Trump bu yönde adım attı. DiÄŸer yanda Ä°ran içindeki muhalifler üzerinden karışıklık çıkararak Ä°ran’ı güçsüz bırakma amacındalar.

Suriye ve Irak hattı boyunca PKK ve PYD kontrolünde kurduracakları bir Kürt Devleti ile Türkiye’yi kapıştırarak Türkiye’yi de Büyük Ä°srail’e itiraz edemeyecek duruma getirmek istiyorlar.

(15 Temmuz Darbe giriÅŸimini de bu baÄŸlamda deÄŸerlendirmek gerek.)

Planı önceden fark eden Türkiye, El Bab ve Afrin Harekâtıyla kendisine kurulan tuzağı şimdilik bertaraf etti diyebiliriz. Ama içerdeki Siyonist odakların hala güçlü ve aktif olduklarını unutmamak lazım.

Büyük İsrail için sadece Ortadoğu ülkelerinin etkisiz hale getirilmesi yetmez. Ortadoğu üzerinde hesapları olan AB ülkelerinin, Rusya ve Çin gibi diğer güçlerin de buna itiraz edemeyecek hale getirilmesi lazım.

ABD, AB, Çin ve Rusya arasındaki ticari ve siyasi gerilimi buna bağlıyorum.

Kanaatim odur ki Siyonizm rüşvet, şantaj ve küçük çaplı askeri ve ekonomik çatışmalarla bu ülkeleri dize getiremezse 3. Dünya savaşını tetiklemekten geri kalmayacaktır. Evangelist Hristiyanlar bu savaşa dünden hazır.

Küresel Medyadaki Siyonist ekip düzenli olarak ABD-Kuzey Kore, AB-Rusya, Körfez Arap ülkeleri-İran sürtüşmesini sıcak tutuyor. Ufak bir kıvılcım dünyayı ateşe verebilir.

Siyonizm’in bu “Büyük Ä°srail” saplantısı Küresel sermayeyi endiÅŸelendiriyor. 300 yıldır kurdukları sömürü çarkı yerle bir olabilir. Bu yüzden kapalı kapılar ardında süren Sermaye ve Siyonizm çatışması, yarın alenen meydanlara taÅŸabilir.

Bundan sonra, küresel çaptaki siyasi ve ekonomik hareketleri, Küresel Sermaye ve Siyonizm çatışması üzerinden okumak gerektiÄŸini düşünüyorum.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.