Sosyal Medya

Makale

Gemileri Karadan Yürüten Vikinglermiş!

Metro Goldwyn Mayer’in büyük bütçeli yapımı ‘Vikingler’ adlı dizi 5 sezondur gösterimde. Gemileriyle ünlü putperest bir kavmin dar geçim imkânlarını geniÅŸletmek için çıktığı deniz aşırı seferler ve sonuçlarının anlatıldığı dizide tarihimizden bir sahneyle karşılaÅŸmak sarsıcıydı. 4.sezon 8. bölümünde Paris kalesini fethetmek için denizden ayrılıp suyoluna giren Viking tekneleri, içlerinden birinin düşmana fikir vermesiyle kurulan karşılıklı iki kaleden (hisardan) atılanlara direnip yollarına devam ederken önlerine çekilen zincir nedeniyle ağır zayiat verirler. Geri çekilmek istemeyen lider Ragnar Lotbrok’un aklına müthiÅŸ bir fikir(!) gelir. Gemileri tepelerden aÄŸaç kızaklarla yürütüp diÄŸer suyoluna indirmeyi baÅŸarır. Ä°stanbul’un fethinden esinlenilen bu sahneler, bunu bilmeyenlerin aklına bu yazının baÅŸlığını getirebilir.

Batı sineması için bu tip baÅŸarı hırsızlığı ne ilktir ne de son olacaktır. 1977- 2015 arasında çekilen altı adet Rocky filmiyle oluÅŸturan Ä°talyan aygırı Rocky Balboa figürüyle unutturulmaya çalışılan, Vietnam savaşına katılmamış, ağır sıklet dünya ÅŸampiyonu siyahi Müslüman boksör Muhammed Ali’dir. 1974’den itibaren sabaha karşı televizyonda maçlarını seyrederek gururlananların çocukları ve torunları ne yazık ki ÅŸampiyon olarak Rocky’i bilmektedirler. Ayrıca Rocky ile ünlenmiÅŸ Sylvester Stallone, daha sonra Rambo karakteriyle Afganistan’ı Ruslardan kurtarmak için mücahitlere ABD’nin yardım ettiÄŸi imajını zihinlere kazımıştır.

TRT’nin siyah beyaz yıllarında yüzlerce Kovboy ve Nazi karşıtı siyonist filmler izlettirildik. Kızılderilileri ırkını tamamen yok etmiÅŸ vahÅŸi batının günah çıkarmasıydı bu filmler. Buna raÄŸmen Kızılderililer zihinlere kafa derisi yüzen vahÅŸiler olarak nakÅŸedildi. Nazilerin yaptığı insanlık dışı iÅŸkence ve sürgünlerin ayrıntılı gösterimini izleyerek büyüyenler, Ä°srail’in Filistinlilere yaptığı zulümlere Nazi sayılmamak için ses çıkaramadı. Zira antisemitizm yani Yahudi düşmanlığıyla suçlanmak korkusuyla susmanın en büyük nedeni bu filimlerdi.

Vietnam’da aldıkları yenilgiyi unutturmak için çekilen yüzlerce film sonrası aklımızda kalan vahÅŸi iÅŸkencelere maruz kalmış Amerikalı askerlerin hayata uyum saÄŸlayamamalarıdır. Hollywood adlı bu imaj oluÅŸturan yüksek bütçeli büyü merkezi devlet desteÄŸiyle ayaktadır. Ãœlkemizde de kafasına çuval geçirilen askerimizin maÄŸduriyetini giderme babından çekilen Kurtlar Vadisi Irak filmindeki Polat Alemdar’ın, kırılan gurumuzu tamir ettiÄŸi bir gerçektir. Sonrası Polat Alemdar’ın, Filistin’i ve Suriye’yi kurtarma çabalarının, köpürtülen hamaset ayranına katkısı büyüktür. Åžu sıralar hazırlanan dizin yeni formatının gereÄŸi Myanmar kurtarılıp kardeÅŸlerimizi göçe zorlayanlar ÅŸiddetli bir ÅŸekilde cezalandırılacaktır(!)

ABD’nin bütçe katkısıyla hazırlanıp Türkçe alt yazıyla servis edilen dizileri ile oluÅŸturulan küresel hegemonyayı ertesi gün cep telefonumuzdan izleme imkânlarına kavuÅŸturulduk. Brezilya’nın izinden dinsel öğeleri ayıklanmış dizi filmlerle, tüm geliÅŸmekte olan ülkelere prototip batı yaÅŸantısını pompalamakta çaÄŸ atladık(!) Kızıl sultan suçlamasını cennet mekân ÅŸekline döndüren ve ilk kurulduÄŸu yıllardan beri aynı ülkülere sahip olunduÄŸunu gösteren Payitaht ‘Abdülhamid’ ve DiriliÅŸ ’ErtuÄŸrul’ dizileriyle desteklenen bölgesel güç imajımızın, Balkanlar, Orta doÄŸu, Afrika ve Türki ülkelerde ne tip saygınlıklara dönüşeceÄŸi ise ömrü vefa edenler tarafından görülecek.

Belgesel denilerek gerçek belgeleri yalan formatlarla birleÅŸtirip seküler ve modern batı zihin kodlarıyla beyin yıkayanlar, gemileri karadan yürüten Vikingleri icat edenlerdir. Endülüs’ü kaybetmemiz sonrası zorla vaftiz ettirilen Morisko’ların kutlu mücadelesini baÅŸka formatlarda sunulmasını engellemek için Akif Emre’nin 2010da hazırladığı 5 Bölümlük Elveda Endülüs Moriskolar’ belgeseli ailece izlenebilir. Tecrübe etmiÅŸ olduklarımızın gösterimine yönelik desteklerimiz, neslimize dayatılan ütopik tasavvurların oluÅŸumunu engelleyecektir.

Elveda Endülüs Moriskolar’ 1.Bölüm linki; (DiÄŸer linkleri de peÅŸ peÅŸe aratabilirsiniz)

https://www.youtube.com/watch?v=WLSfI_qVfBU

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.