Sosyal Medya

Makale

Kıssadan Hisse

Sanırım 8-9 yıl önceydi; Adana’dan 2-3 araba dolusu arkadaÅŸla beraber bir konferans için Mersin’e gidiyorduk.

Sahile yakın bir yerde araçları park ettik. İki arkadaş hanımlarıyla gelmişlerdi. Biz 3-5 bekâr nezaketen mesafeyi açtık; biz önde onlar arkadan sahile doğru yürümeye başladık.

Konferansın yapılacağı salon için sahilde demişlerdi ama tam yerini bilmiyorduk. Arkadan gelen arkadaşların bildiğini düşünüyorduk.

Yürürken arkadan bir uyarı gelip gelmediğine bakmak için sık sık arkaya bakıyorduk. Arkadakilerin itirazsız ve rahat yürüyüşlerini gördükçe doğru yolda ilerliyoruz düşüncesiyle biz de rahat rahat yürüyorduk.

Bir hayli yürüdükten sonra dayanamayıp arkadakilere seslendik:

“Daha çok var mı?”

Arkadakiler şaşkın şaşkın:

“Biz bilmiyoruz ki; sizin bildiÄŸinizi sanıyorduk” dediler.

Meğerse biz öne düşüp yürüyünce onlar bizim gidilecek yeri bildiğimizi sanıp arkamızdan itirazsız yürüyorlarmış. Biz ise onlar itiraz etmedikleri için gittiğimiz yolun doğru olduğunu sanıyorduk.

Yoldan geçen birine sorarak adresi öğrendik ve gerisin geriye dönüp programa katıldık.

Ak Parti ve peşinde yürüyenlere bakınca bizim bu olay aklıma geldi.

Ak Parti’ye destek verip peÅŸinde yürüyenlerin büyük kısmı, Hükümete ve ErdoÄŸan’a kayıtsız ÅŸartsız bir teslimiyet içindeler. “Hükümet ve ErdoÄŸan ne yaparsa mutlaka doÄŸrudur” düşüncesi hâkim.

Tabiinin bu düşüncesini anlıyorum ama inÅŸallah Hükümet ve Sayın CumhurbaÅŸkanımız arkadaki kitleye bakarak “biz mutlaka doÄŸru yapıyoruz ki bunca insan itiraz etmiyor…” diye düşünmüyordur. Yoksa bizim gibi onca yoldan sonra gerisin geriye dönmek zorunda kalabilirler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.