Sosyal Medya

Makale

Kudüs, Hamaset ve Bizi Bitiren Sloganlar

Kendimi bildim bileli Siyonist ve Emperyalist güçler Müslümanlar aleyhine kararlar alır, zulmeder veya işgal ederler, Müslümanlar da sokaklarda sloganlar atar nümayişler yaparlar.

Onca nümayişe rağmen bu zalimlerin geri adım attıklarına şahit olmadım.

ABD’nin Kudüs’ü Ä°srail’in BaÅŸkenti olarak tanıması ardında yine meydanlardayız; “Kahrolsun Ä°srail, kahrolsun Amerika…”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak…” sloganları havada uçuÅŸuyor. Ve yine deÄŸiÅŸen bir ÅŸey olmayacak; ABD’nin attığı adımları diÄŸer ülkelerin adımları takip edecek.

Bizi bu sloganlar ve hamasi nutuklar bitirdi.

Kitlelerin enerjisini meydanlarda tüketiyoruz.

Günübirlik düşünen, uzun vadeli projeleri olmayan, sabırsız, hamasi ve sloganik nesiller yetiştirdik.

Artık kimse kurusıkı sloganlardan korkmuyor.

Kudüs’ün BaÅŸkent olarak tanınmasının tepkileri aylar öncesinden test edildi zaten. Önce Kudüs’te ezan yasaklandı, sonra Mescidi Aksa günlerce ibadete kapatıldı…

Müslüman kamuoyu yavaş yavaş buna alıştırıldı. İlk günler Müslümanların meydana ineceğini, bireysel birkaç vaka yaşanacağını ama günler geçtikçe bu tepkinin eriyip biteceğini biliyorlar.

Bir insan kendisine karşı havaya kalkan yumruğun, başına ineceğine inandığı sürece korkar; o yumruğun inemeyeceğini bildi mi sadece güler.

Maalesef meydanlarda havaya kalkan yumrukların Ä°srail’in, ABD’nin ve diÄŸer zalimlerin tepesine inemeyeceÄŸini hepimiz biliyoruz. Çünkü bu zalimlere yönelik ne yapabileceÄŸimizle ilgili en ufak bir projemiz, hesabımız yok. Tek projemiz/hesabımız var o da Mehdi gelecek bunların hakkından gelecek…(!?)

Özelde eylemlere karşı değilim; eylemlerin sadece hamasi nutuklara, kurusıkı sloganlara dönüşmesine karşıyım. İnsanlar meydana indiği vakit şarj olmalı, inancı için silkinip dirilmeli ama bizim eylemlerde kalabalıklar üç beş sloganla, havaya iki yumruk sıkmayla vazifesini yapmanın huzuruyla deşarj olmuş şekilde evine dönüyor.

Olayların sebep sonuç ilişkisine, göz ününde olan vakanın arka plandaki hesaplarına bakmıyoruz. Vakayla ilgili kısa ve uzun vadeli ve alternatifli projeler hazırlamıyoruz.

Kudüs bizim aynamızdır; Ümmet bir ve beraber olduğu vakit Kudüs özgür ve dimdik ayakta oldu hep. Ne vakit ki Ümmet birbiriyle uğraşır oldu o vakit Kudüs esir oldu.

Kudüs’ü kurtarmak istiyorsak meydanlara inip bağırmak yerine son günlerde had safhaya ulaÅŸan etnik ve mezhebi ayrılıklarımızı nasıl ortadan kaldıracağımızın hesaplarını yapıp adımlarını atmalıyız.

Kudüs’ü Haçlıların elinde almak isteyen Selahaddin Eyyubi, ortamı ve ÅŸartları deÄŸerlendirirken, neredeyse her ÅŸehirde bir beylik olduÄŸunu, Müslümanların kopuk ve birbirinden uzak olduÄŸunu görür.

Yaptığı ilk iÅŸ bu beylikleri Eyyubi Devleti çatısı altında toplamak olur. Birlik saÄŸlandıktan sonra zaten kılıç sallamaya, tek ok atmaya gerek kalmadan Haçlılar Kudüs’ü teslim ederler.

Siyonizm, semboller üzerinden ve düşmanını bölerek/küçülterek savaşır.

Kudüs mücadelesi ilk başlarda Yahudi Müslüman mücadelesiydi. Daha sonra Arap Yahudi, Filistin Yahudi ve en son merhalede Hamas Yahudi savaşına indirgendi. Kazanmak için bu mücadeleyi/süreci tersine çevirmek gerek.

Kudüs bugün işgal edilmedi; en az 100 yıl önce bunun planlaması yapıldı. Haliyle geri alınması da 3-5 günün işi değil. Uzun soluklu bir proje yapmak lazım ve bu projeye Hristiyanları da dâhil etmek gerek.

Kudüs sadece Yahudilerin ve Müslümanların kutsalı deÄŸil, aynı zamanda Hz Ä°sa’nın doÄŸduÄŸu ve gömülü olduÄŸu bir ÅŸehir olduÄŸuna inanan Hristiyanların da kutsalıdır. Yahudi’ye/Siyonizm’e karşı Hristiyanları yanımıza almak lazım.

ABD’nin, Kudüs’ü Ä°srail BaÅŸkenti olarak tanıması bugünün kararı deÄŸil; Clinton zamanında bununla ilgili yasal düzenleme yapılmıştı ama dengeler adına resmen duyurulmamıştı.

Kararın bugün alınması da tesadüf değil. Aslında bu karar daha önemli bir adımın atılması kararıdır aynı zamanda:

Kudüs’ün BaÅŸkent olarak tanınması Ä°srail’in Arz-ı Mev’ud için fiili giriÅŸiminin de ilk adımıdır. Bu karardan sonra büyük bir OrtadoÄŸu (belki dünya) savaşının fitilinin bilinçli ÅŸekilde yakılmasıdır.

Ä°srail’in, Arz-ı Mev’ud hayaline ulaÅŸması için OrtadoÄŸu’yu ve Dünyayı ateÅŸe vermesi gerekiyor yani diÄŸer milletleri birbirine kırdırıp güçsüz bırakarak emeline ulaÅŸmak istiyor ve bu savaşın çıkması için her yolu deneyecektir.

(İnşallah yanılırım) Kuzey Kore, İran, Türkiye üzerinden bu fitil ateşlenmeye çalışılacak.

Özetle; biz Müslümanların hamasetten uzak, ayakları yere basan tepkilere ve projelere ihtiyacımız var. Sabırla ve ilmek ilmek dokuyarak atacağımız adımlar bu zulmü tersine çevirecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.