Sosyal Medya

Makale

Hüzün Yağıyor Kalbimin Coğrafyasına

Müslüman halkların coğrafyası asırlardır kanıyor. İnsanlar kan ırmağında sürükleniyor. Tüm ihanetler, alçaklıklar, vicdansızlıklar üstümüze boca ediliyor. Emperyalist kafirler Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar, daha fazla ölmemizi istiyorlar. Her şey üstümüze yıkılıyor. İnsanları yeni sorunların içine kilitliyorlar. Açılan her kapı ihanetin kapısı oluyor kan tacirleri, İslam düşmanları kanser hücresi gibi sarmış coğrafyamızı.

 

Bulutlar siyaha çaldı, gökler karalar baÄŸladı. Acı bir kök tadı yayılıyor içimizin katmanlarına. Rabbim sana sığınıyoruz. Tek dayanağımız sensin. Ey Rahman, Rahim, Müntakim ve Kahhar olan Rabbimiz ayaklarımızı senin yolunda sabit kıl…

 

Hangi savaşın mağlubu, hangi acının sızısıyız?

 

Korkunun ve ümidin çıldırtan anaforundu günahlarımız ve sevaplarımızla bekliyoruz. Sana karşı mahcubuz Rabbim…

 

OrtadoÄŸu tepeden tırnaÄŸa kan. Zeytin gözlü Filistin’in çocukları sapanlarını vicdanımıza doÄŸrultmuÅŸ öylece bekliyor… Gittikçe koyulaÅŸan rüyalarımız kabusa döndü..

 

Åžu yeryüzünde alçakça yalanların adına siyaset deniyor. Bu kirli siyaset adı altında insan haklarından, adaletten, eÅŸitlikten, hukukun üstünlüğünden gibi palavralardan bahsediyorlar… Bunların hepsi modern çaÄŸ masalları… Ä°manı diri olanlara muvahhid Müminlere yutturamazsınız, bu cicili-bicili laflarınızı. Tüm bunlar sizlerin kullandığı zulüm maskelerinizdir..

 

Mazlum halklar öfkeli, bu öfkeleri yumruklarının bütün kıvrımlarında dolaÅŸarak inecek bir gün bu martavallarla zulümlerine devam eden müstekbirlerin başına… AdaletsizliÄŸin, hukuksuzluÄŸun, yokluÄŸun ve yoksulluÄŸun öfkesidir bu kabaran…

 

Kıyıya vuran, kıyıya yalvaran mülteci cesetlerinin ahları bir gün devirecek bu zalimleri… Açlık, sefalet, zorbalık, dayatılan halkların öfkesini hesaba katınız..

 

Hüzünlerimiz dünyayı kucaklıyor.. Yüreğimiz hasretin kızgın örslerine vuruyor. /Yalnız hüznü vardır kalbi olanın./ Unutmayın.

 

Yoksulluk ve acı, sevda ve kavga en yaman ve lakin en muhteşem arkadaşımızdır.

 

Hüzünlerden yapılmış akkor kelimeler sürüyoruz yaralarımıza ÅŸu kirlenen yeryüzünde, ÅŸu kirlenen dünyada, ÅŸu sağır gezegende, ateÅŸ nasıl bir kalbi kavurur, yakar yüreÄŸi, gör Arakan’da… Müslüman kanı üzerinden yani bir dünya oluÅŸturmaya çalışanları iyi tanıyın..

 

İçimin meydanlarından dışımın sokaklarına doÄŸru yürürken yüreÄŸimin en kuytu yerinde sürekli hüzne rastlıyorum. Siz zevkperestler, dünyaperestler yalanlarınızla eÄŸlenmeye kötülüğü kutlamaya devam edin. Kainatın ÅŸaÅŸmayan terazisi hepimizin ortak kaderi. Gün gelecek hayat solacak iyilik kötülük o ÅŸaÅŸmaz terazide yerini alacak. Her canın hükmü boynuna asılacak yalan bitecek hakikat kazanacak. Dünya hayatının içi samanla dolu korkulukları olan insanlar kaybedecek… Anlamlı hüzünlerin sahipleri muvahhid Müminlerden Allah hüznü giderecek. Hamdolsun Rabbimize…

 

Hüzün kaygılara duyarlı kıldı bizleri kendi kabuğunu kıran tohum gibi toprağın ortasına saldı.. Yağmurların serinliğine, rüzgarın hoyratlığına razı olduk..

 

Rabbimize teslim olduk..

 

Ne kadar acılara daldık yürüdüğümüz yolda. BeslediÄŸimiz her sevgi ucunda umulmadık bir hicranın tohumunu büyüttü nice solgun vedalar besledi bünyesinde.. Nice kardeÅŸlerimizi kaybettik… DeÄŸil mi ki dostum, bahar koynunda sakladığı her çiçekle göğsünde gezdirdiÄŸi her kelebekle sonbaharın hüznünü koyulaÅŸtırıyor…

 

Hüzün kalbimize konuk olunca varlığın iniÅŸ çıkışlarına karşı savunmasız kalıyor insan… Ama konforların uzağındayız, yüzümüz vahyin ışığına daha duyarlı hale geliyor hüznün ikliminde..

 

Hüzün yağmur gibi yağıyor, varlığın sınırlarına dokunduruyor kalbimizi. Zamanın duvarlarında parçalıyoruz geçici emellerimizi..

 

Ey hüzün biliyorum ki sen, ayağıma yapışmış kırık cam parçalarısın yürüdükçe tüketiyorsun beni ve ben tükendikçe duygularım keskinleÅŸiyor. Tükendikçe, bittim dedikçe sana daha çok yaklaşıyorum Rabbim…

 

Hüznüm olmasaydı ruhum, bedenimde uyuyakalacaktı, kendimi kendime hapsetmiÅŸ olacaktım…

 

İyi ki varsın hüzün...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.