Sosyal Medya

Makale

FETÖ Başarısız Olunca Yeni Maşa Bin Salman Mı?

Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın ‘’Ilımlı Ä°slam‘’ projesine, özellikle Batı medyası çok ilgi gösteriyor.

Bu ilginin birçok sebebi üzerinde duruluyor ama özellikle şu üç başlığın üzerinde çokça durduklarını gözlemliyorum.

1-Özelleştirme yapılarak Suudilerin en büyük şirketi olan Aramco şirketinin borsaya açılması.

2-Ä°ran, Müslüman KardeÅŸler hareketi ve Türkiye’ye karşı Batı ile ortak hareket edilmesi.

3-Kadınlara araç kullanma hakkının verilmesi, yabancıların olduÄŸu yerlerde katı kuralların yumuÅŸatılması. Turizme elveriÅŸli yerlerin yabancılara açılmasının yansıra farklı dinlere ‘’HoÅŸgörülü‘’ olunması gibi vaatler olması.

Farklı dinlere ‘’HoÅŸgörülü‘’ olunması elbette olumlu bir davranış ama burada dikkatimi çeken farklı düşüncelere hoÅŸgörülü olunacağı vaat edilmemiÅŸ, sadece ‘’Farklı dinlere hoÅŸgörülü’’ olunacağı vaat edilmiÅŸ. Yani farklı düşünen Müslümanlara hoÅŸgörülü olunacağı vaat edilmemiÅŸ oluyor.

Dikkatimi çeken baÅŸka bir konu ise, Suudilerin de içinde yer aldığı ‘Ä°slam ordusu’ kurulacaktı ÅŸimdi ise, Müslümanlara karşı Batı ile ortak hareket edileceÄŸi yazılıyor.

Bu noktaya nasıl geldik? Bu konu üzerinde dış politika yapımcıların üzerinde düşünmesi gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Feto New york Times’a vermiÅŸ olduÄŸu mülakatta demiÅŸti ki ‘Batılılar, Ä°slam dünyasında radikalizme karşı ılımlı Müslümanları aradıklarında ben ve arkadaÅŸlarım gönüllü olarak, biz varız demiÅŸtik’ Ä°lginçtir ÅŸimdide Muhammed Bin Salman ‘Ilımlı Ä°slam ve Farklı dinlere karşı hoÅŸgörülü’ olmayı vaat ediyor. Hal böyle olunca ister istemez akıllara ‘Feto baÅŸarısız olunca yeni maÅŸa Muhammed Bin Salman mı?’ sorusunu getiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.