Sosyal Medya

Makale

Sıra İslamcı Camianın Terbiye Edilmesine mi Geldi?

Referandum bitti. Başkanlık geldi.

Sonra birden Cem Küçük çıktı meydana. Referandum sonuçlarını deÄŸerlendirecekleri TV programında baÅŸladı ErdoÄŸan’a akıl vermeye:

Bu iliÅŸki bitti, bu dikiÅŸ tutmaz. Artık AK Parti’nin radikal Ä°slamcılarla da Mavi Marmara’daki manyak tipler de… Kafadan Ä°srail düşmanı, kafadan batı düşmanı, kafadan her ÅŸeye düşman tip var…

Bunlarla da yolun ayrılması lazım. Tayyip Bey de bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. Amerika’yla iliÅŸkileri yoluna sokup bunları halletmemiz lazım

Ardından Fuat Uğur, Ertuğrul Özkük ve diğer tayfa benzer minvalde tezviratlara başladılar. Cem Küçük, işi ileriye götürüp İslamcı yazarlara hakaretlere kadar vardırdı.

Herkes bir meczup misali ortalığı ayaÄŸa kaldıran Küçük’ün kulağını çekilmesini beklerken aksine Küçük’ü eleÅŸtiren Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray OÄŸur’un iÅŸine son verildi. Ahmet TaÅŸgetiren’in de önce Stardaki yazılarına son verildiÄŸi söylendi sonra yalanlandı.

Nerede Ä°slami kimliÄŸi olan biri yazar varsa Küçük’ün ÅŸer akan kaleminden nasibini alırken gözler ErdoÄŸan’daydı. Hindistan dönüşünde uçakta gazetecilerin bu konuyla ilgili sorusu üzerine:

’Ä°slamcı olanlar atılıyor, Ä°slamcı olmayanlar getiriliyor’ deniyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, Ä°slamcı olmak ya da olmamak ÅŸeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış.

Tekkeye mürit aramıyoruz ki. Siyasi parti için esas olan, dürüst, ilkeli, vatanını milletini seven, parti ilkelerine uyacak insan aramaktır…” diye cevap verdi.

Soruya açık cevap verilmese de çoÄŸu kiÅŸi bu açıklamayı “Ä°slamcılara güle güle…” diye algıladı.

Cem Küçük, ErdoÄŸan’ın açıklamasını kendine destek görerek Twiterda:

Bu ağır lafları yedikten sonra azıcık onurunuz varsa istifa edersiniz…” diye naralar atıyordu.

Birçok Müslüman bu küstah laflar üzerine Cem Küçük üzerine yoğunlaştı. Bence bu yanlış/tı.

Cem Küçük, büyük mihrakların/projelerin küçük bir adamıdır bana göre. Özne deÄŸil nesnedir. Ona deÄŸil O’nu konuÅŸturana bakmak lazım.

Cem Küçük ve avenesi, bence kendilerinden ziyade resmi/derin devletin ve aynı anda Siyonizm’in sözcüleridir.

Dile getirdikleri ÅŸeyler, derin yapının ve Siyonizm’in ErdoÄŸan’a birer diktesidir.

ErdoÄŸan da bu dikteye kendi uslubunca cevap vermiÅŸtir. BaÅŸka bir deyiÅŸle itiraz etmemiÅŸtir.

Gidişata baktığımızda (yanılmayı diliyorum), İslami camiaları sıkıntılı günler bekliyor. Muhalif duran, dik söylemi olan camialar terbiye edilmeye çalışılacak.

İslami camialar için iki yol gözüküyor:

Ya “Sivil Devlet KuruluÅŸu” olacaklar ya da hırpalanacaklar.

Zaten FETÖ bahanesi ile bürokraside ciddi bir Ä°slamcı temizliÄŸi baÅŸladı. ErdoÄŸan’ın da ÅŸimdiye kadar bu gidiÅŸata pek bir itirazı olmadı.

Ergenekon eskisinden daha güçlü ve daha öfkeli geliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.