Sosyal Medya

Makale

Seçim Sonuçları veya Şarampole Ramak Kala

Referandum bitti; resmi olmayan sonuçlara göre Evet oyları %51,41, Hayır oyları %48,59 oldu.

Hem iktidarın hem de muhalefetin çapsız ve hamasi tavrı yüzünden ülkenin yüz yıllık tarihindeki en önemli yönetim değişikliği halka anlatılamadı.

Seçim kampanyalarına bakıldığında iki ana kitle görülüyordu; bir yanda “ErdoÄŸan BaÅŸkan Olsun” diyenler ile diÄŸer yanda “ErdoÄŸan BaÅŸkan Olmasın” diyenler vardı.

Haliyle oylanan “BaÅŸkanlık Sistemi” olmaktan çok “ErdoÄŸan’ın BaÅŸkan olup olmayacağı” oldu.

Burun farkıyla “Evetler” galip geldi. Avrupa’nın aleni dahli ve ErdoÄŸan aleyhine tavrı olmasaydı belki de “Hayır” galip gelecekti. Åžahsen ErdoÄŸan’ın yerinde olsaydım ilk önce Almanya, Hollanda ve Avusturya yöneticilerine teÅŸekkür ederdim.

Bana sorarsanız bu seçimin galibi yok; İktidar da muhalefet de kaybetti.

Ama Allah’ın bir lütfu olarak ülkemiz kazandı. Mazaallah “Hayır” çıksaydı ülke olarak çok ÅŸey kaybederdik. Ak Parti’nin bugünkü gidiÅŸat ve duruÅŸuyla tek başına iktidar olması hayal bence. Yani yine kısır bir “Koalisyonlar Dönemine” girecektik. İç ve dış sinsi mihrakların eline malzeme verilecekti. Kısacası son 15 yıldaki kazanımları ve daha fazlasını kaybetmek iÅŸten bile deÄŸildi.  

Daha önceki referandumlarda %68’leri bulan Ak Parti’nin ve ErdoÄŸan’ın, %51’e kadar niçin indiklerinin muhasebesini yapmaları ÅŸart. Zirveden dibe vurmuÅŸ bir ANAP örneÄŸi varken, bundan kendileri için bir ders çıkaramıyorlarsa yazık ederler

ErdoÄŸan aleyhine 5 yıldır sistematik ÅŸekilde yürütülen bir “Nefret Kampanyası” olduÄŸu aÅŸikâr. Lakin ErdoÄŸan bu nefret siyasetini boÅŸa çıkartacak adımlar atmadığı gibi kimi zaman söz konusu nefret deÄŸirmenine su taşıdığı da oldu.

Hayırdiyen Kandil’i, AB’yi gösteripHayırcılarınhain olduÄŸunu ima eden kampanyayı hangi akılla yürüttüler hala anlamış deÄŸilim. Åžimdi çıkmışlar “Evet diyen de Hayır diyen de bizim için deÄŸerlidir vs” diyorlar. Bunu daha önce söyleyecektiniz. Çevremde normalde Evet diyebilecek birçok kiÅŸiden sadece bu hain popülizmi yüzünden “Hayır” diyeceklerini duydum.

CHP nasıl ki ismindeki “Halk” iddiasıyla imtihan oluyorsa Ak Parti de isminde geçen “Adalet” kavramıyla imtihan oluyor.

FETÖ ile mücadelede kantarın topuzunu kaçırdıkları için normalde Ak Partili olan on binlerin (belki yüzbinlerin) kalbini kırdılar, mağdur ettiler, küstürdüler.

Bizim ahlakımızda/kültürümüzde arada 1 masum zarar görebilir diye 9 suçlunun olduğu tekne batırılmazdı. Lakin Ak Parti FETÖ mücadelesinde arada 1 suçlu cezasız kalmasın diye 9 sivilin olduğu tekneyi batırdığına şahit olduk.

İnsan bir konuda mazlumken bazen hal ve tavırlarıyla zalim olabiliyor.

Gül’e, DavutoÄŸlu’na, Arınç’a yapılanlar vefasızlıktır. Kendisi gibi düşünmeyenleri “Hain” ilan etmek hiç adil deÄŸil.

Nefret ve popülist söylemler yüzünden millet ikiye bölündü adeta; bir tarafta “ErdoÄŸan’ı haddinden fazla sevenler” diÄŸer yanda “ErdoÄŸan’dan haddinden fazla nefret edenler”.

ErdoÄŸan’ı ve Ak Partiyi tenkit eden herkes “Hain” deÄŸil; ErdoÄŸan düşmanı da deÄŸil.

ErdoÄŸan’ın en büyük düşmanı kim biliyor musunuz?

ErdoÄŸan’ın yanlış/doÄŸru her yaptığına “Devletlüm çok yaÅŸa; en iyisini bilirsiniz, en iyisini yaparsınız…” diyen yalaka ve hırsız takımıdır.

OrtadoÄŸu’da taÅŸlar yerinden oynuyor. Egemen güçler aralarında kâğıtları yeniden karıyorlar. Türkiye bu süreçte çok kritik bir süreçten geçiyor; bütünlüğünü kaybetme veya daha büyüme ikilemi arasında git gelller yaşıyor. Ak Parti/ErdoÄŸan’ın yapacağı yanlışlar sadece kendilerine deÄŸil tüm Türkiye’ye için kötü sonuçlar doÄŸurur.

Bize ErdoÄŸan’ın bugünkü deÄŸil, 2002’deki balkon konuÅŸması lazım; mütevazı, ÅŸefkatli ve birleÅŸtirici…

1. ve 2. Dünya SavaÅŸlarından sonra Batılı Emperyalistler OrtadoÄŸu, Asya ve Afrika’da sadece ülkelerin sınırlarını dizayn etmediler; buralardaki ülkelerin yönetim ÅŸekillerini de kendilerine göre dizayn ettiler.

Yeni yönetim şeklinde eksik aksak birçok yer olsa da yönetimsel olarak ayağımızdaki çok önemli prangalardan kurtulduk. Bundan sonra halkın iradesi ülke yönetimine daha sağlıklı yansıyacak.

Erdoğan (Ak Parti demiyorum, çünkü Ak Parti Erdoğan demek), bu sonuçlardan bir ders çıkarırsa hem kendisi hem ülke olarak inanılmaz işler yapabilme fırsatı yakalayacağız. Aksi durumda hep beraber çok şey kaybedeceğiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.