Sosyal Medya

Makale

Topraklar Bile Tedirgin Üstündeki Zulümlerden

Vahşi ateşlerini tutuşturuyorlar durmadan, çağın Nemrutları. Topraklar oluk oluk kan deryasında. Kapıların önünde, sokaklarda, hayatın tam ortasında, henüz çocuk yaşta copla tanışan, sopayla tanışan, varil bombalarıyla tanışan, küfürle hakaretlerle tanışan coğrafyamızın sevdalı çocukları. Yürekleri inanç dolu çocuklar aydınlık ve özgürlük günlerine açılacak, ama mutlaka açılacak olan kapıların önlerinde, yağan yağmurlara aldırış etmeden.

Dillerinde sadece hak, adalet ve özgürlük var. Yürekleri alabildiÄŸine geniÅŸ gözleri çocuk gözleri, arı ve duru vahÅŸi barbar Amerika’nın varoÅŸlarında horlanan dışlanan, aÅŸağılanan, kurÅŸunlanan zenci çocukları gibi gözleri, yürekleri temiz, ne kadar da benziyor kaderleriniz…

Gel alnından öpeyim çocuğum, sendedir bütün çileler hasretler ve acılar, ama unutma birbirimize vereceğimiz yüreğimiz var, ellerimiz var. Zalimler, Allah karşısında güçsüzlüklerini, aciz durumda kalacaklarını bir gün anlayacaklardır mutlaka.

Sen türkünü söyle mazlum çocuk, yayılıp gitsin, Arakana, KeÅŸmir’e, Filistin’e, Türkistan’a, Suriye’ye, Somali’ye, Ä°stanbul sokaklarına ve her yana gider o türkü. AteÅŸler içinde, coplar altında, bombalar altında, kızgın güneÅŸ altında, soÄŸuklarda gider o türkü, insanlığın olduÄŸu diyarlara, bulur yankısını gettolarda, varoÅŸlarda, mülteci kamplarında, ÅŸehirlerin tam ortasında…

Kaldırım taÅŸları ve zalimler çatlasa da, insanlığın göz bebeklerine yerleÅŸtireceÄŸiz aÅŸkı ve güzelliÄŸi, adaleti ve özgürlüğü, güzel çocuk yaÅŸamak direnmektir, biz ki yaÅŸamaktan hiç korkmamışız iÅŸte o güzellikte yaÅŸamaya devam etmeli…

Gün gelecek, karanlıklara gömülmek isteyen hakikat güneş gibi evreni kaplayacaktır. İşte o günün acılarını çekiyoruz. Aşkın harmanlandığı topraklara bak, gülen çocuklara bak, tüm gözyaşları katılacak bu kervana nehir olup akacak, yemyeşil adalet ve özgürlük vadisine ve o zaman düşlerimizin güllerini derleyeceğiz.

Çiçeklerin çiğnenmediği, fidanların kırılmadığı topraklarda insanca yaşamanın güzelliğini anlayacaklar. Sen sabrını çiçeklendirmeye devam et, yıldızların gözyaşı dinecek, sonunda inanç güneşi açacak insanlığın bağrında.

Bil ki, imanından dolayı çekilen acılar boşa gitmez.

Allah’ın hafızasına güvenelim. Allah unutmaz, Allah’ı hiç ama hiç hesaba katmayanlar, güneÅŸin, aydınlığın düşmanları yobazlardır, yarasalardır.

Sizler umudun çocukları, tarihin çığlıkları ve gözyaşları. Kan gölünün ve tüm zulümlerin boğduğu dünyada, adalet ve hakikat meşalesini taşıyarak zalimlerin evrensel istikbarın yalanların ve tüm karanlıkların gecesini tüketeceksiniz, vahyin ışığıyla, hüzünlü yüzler tebessüme duracak.

O zaman cellatlar alkışlanmayacak.

Biz yürüyüşümüzü sürdürelim, gecelerin yamacından fecre doğru adım adım. Gözyaşlarıyla yoğurulmuş gülleri taşımaktan yorulmayalım.

Adına yaşamak dediğimiz şey, yüreklerimizde açtıkları yaraların izinden sabırla, kararlılıkla gitmek değil mi çocuğum.

Gitmek üstüne üstüne, ısrarla, ÅŸaşırmış engereklerin direnerek, kararlılıkla baÅŸlarını ezmeye…

EngereÄŸin dilini iyi tanımalısın çocuÄŸum, inancımızda aÅŸkımızla ve tüm mazlumiyetimizle yanımıza ırmakları ve mazlumları alarak yürümek, yürürken cellatların yüzünü aralayarak…

Seni alnından öpüyorum coğrafyamızın mazlum çocuğu

Toprağın sancısını duyuyorum, sancılı doğumlara ebelik yapan yiğitleri de kutluyorum.

Ey güzel çocuklar, sakın dinmesin bu özgürlük türküleri, yayılıp gitsin bir baştan diğerine. Tüm yeryüzüne

Fedakarlığın, tahammülün, direnişin, hasretin ve umudun filizlendiği boy verdiği coğrafyamıza yayılıp gitsin ezgilerimiz.

Yüreklerinizin çeperlerine tutunmuş aşk ve acılar uğrunda verdiğiniz kavgada, hakikat yolunda,

'Allah sizinledir

Allah sizin dostunuzdur

Kazanacak olanlar Allah’ın dostlarıdır

Allah inananların gerçek dostudur, iman edenlerin koruyucusudur. Hakikati inkar edenlerin ise koruyucusu yoktur.' (Muhammed-11)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.