Sosyal Medya

Makale

28 Åžubat Tiyatrosu

28 Şubat aslında bitmiş gitmiş bir vaka; konuşmanın çok bir anlamı yok. İbret olsun diye çıkarılacak bir ders de yok. Tarih boyunca süregelen hak batıl savaşında Müslümanların yaşadığı rutin eziyetlerden biriydi.

28 Åžubatta Müslümanlar büyük bir zulüm yaÅŸadı ve aÅŸağılandı ama bugün Suriye, Irak, Arakan ve Afrika’nın birçok yerinde diÄŸer Müslümanların yaÅŸadıkları karşısında 28 Åžubat’ta yaÅŸanan eziyetleri konuÅŸmak biraz ayıp kaçar.

Fakat iktidardakilerin ve iktidara yakın olanların televizyonlarda arzı endam edip 28 Åžubat’ta nasıl zulüm gördüklerini ballandıra ballandıra anlatmalarını görünce bu yazıyı yazmaya mecbur hissettim kendimi.

Bu ülkede, mağdur sıfatıyla 28 Şubattan şikâyet edecek en son güruh Ak Partililerdir.

28 Åžubatta neler yapıldığını anlatmaya gerek yok; bin yılda sürse Ä°slam’la ve Müslümanlarla sürecek bir savaşın adımıydı. Hatta sokaklarda Ä°slam’ın tüm sembollerini silmeye kadar gittiler ama güçleri yetmedi. Tabi, bu ülkenin hazinesinin nasıl boÅŸaltılıp çalındığını anlatmaya gerek yok.

Askerinden siyasetçisine, gazetecisinden bürokratına, akademisyeninden iÅŸadamına, yabancı misyon ÅŸeflerinden bir kısım STK’lara kadar binlerce insan bu kirli çarkın/tezgahın içindeydi.

Hal böyle iken; Ergenekon ve Balyoz davalarında onca general eski Genelkurmay Başkanını bile içeri tıkmaya, anayasayı değiştirmeye, 90 yıllık sistemi değiştirmeye muktedir olan Ak Parti İktidarının 28 Şubat müsebbiplerinden bir tekine bile yaptıklarının hesabını sormaması affedilebilir bir durum değildir.

Ergenekon ve Balyoz davaları yeniden görülüp yargılananlar beraat edip görevlerine dönerken; mağdur oldukları gerekçesiyle kendilerine tazminat olarak milyonlar ödenirken; 28 Şubatta mahkûm olmuş, ceza almış insanların bu davalarının düşürülüp yeniden yargılanmaması iktidardaki siyasilerin ayıbıdır.

Bir diÄŸer ayıp ise Ä°slami STK’larındır:

Her platformda 28 Åžubat’a lanetler yaÄŸdıran Ä°slami camialar, en azından siyasi iktidara baskı uygulayıp davaların yeniden görülmesini saÄŸlayamazlar mıydı?

Bugün düne göre geçtir ama yarına göre erkendir. Zararın neresinden dönülürse kârdır.

28 Şubat mağdurlarına hakları iade edilmelidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.