Sosyal Medya

Makale

Hakikat Taşının Altına Elimizi Koyalım

Eylemde, duyguda, düşüncede imanımızı ispat etmeliyiz.

İmanımızı imtihan ettirmeliyiz.

İman zenginliğine ulaşıp, inandığımız davanın çilesini çekmeliyiz.

Kendi içimizdeki İnkılabı gerçekleştirip, iç yaralarımızı iyileştirmeliyiz.

Ruh deÄŸerlerimizi öncelemeliyiz. Fert, fert deÄŸiÅŸmenin atılacak ilk adımı…

Büyük insanlık idealinin sahibi olmak için, Ä°slam’ın ışığıyla ruhlarımızı sürekli nurlandırmak gerekir. Ruh ihmale gelmez paslanır ve ölür. AÅŸkımızı ve coÅŸkunluÄŸumuzu, direniÅŸimizi, fedakarlığımızı, duyarlılığımızı, hassasiyetimizi ruhumuzda diriltmemiz ve canlı tutmamız lazım.

Yükseltmeye çalıştığımız İslam binasının hakikat nakışlı taşlarını yerleştirirken, müminim diyen herkes bu taşın altına elini koymak mecburiyetindedir.

Evet , iman iddiasında bulunanlar elini uzatsın; korkmadan, Çekinmeden umutsuzluÄŸa kapılmadan… Ateistler , putperestler, laikler, emperyalist sömürücüler, Siyonistler ne kadar üfleseler de, Rabbimizin yaktığı aziz Ä°slam meÅŸalesini söndürmeye muvaffak olamayacaklardır.

Dünyanın tüm ÅŸartlarından sıyrılıp, yönümüzü Ä°stikbale çevirmemiz, gözümüzü ötelere dikmemiz lazım… Tüm benliÄŸimizle çaÄŸa tanıklığımızı her koÅŸulda gerçekleÅŸtirmeliyiz.

Vahiy ruhuna kuşanmış mümin , müthiş bir direnişle ,zulme razı olmayan tavrıyla ne denli yürekli olduğunu, hakikatin bayrağını yere düşürmeyerek , bu yoldaki samimiyetini gösterendir.

Bugün Müslüman topraklarda sancılar var , acılar var, oluk oluk yine Müslüman kanı akıyor. Tüm bunlara raÄŸmen Ä°slam’ın  ruhuyla doÄŸmakta olan neslin varlığı ümidimizi arttırmaktadır.

UmutsuzluÄŸa gerek yok,

Fecir sırrının çilesine talibiz.

İnsanlığı diriltecek kokuyu bu fecir vaktinde ta içimize kadar çekiyoruz.

Hakikatin ÅŸahitliÄŸini yapmak bir an bile, Allah’tan uzak kalmamanın ÅŸuurunda olmaktır.Hakikat taşının altına elini koyanlar bu bilincin sahibidirler.

Uyanık diri ve canlı olmalıyız.

Yalancı şafaklara aldanmamalıyız.

Tevhidin ÅŸirkin ortasında da olsa çiçek açtığına açacağına inanmalıyız, yeter ki zulüm ve cehalet   ateÅŸiyle savaşımızı sürdürelim.

İnsanlığın omuzlarına yeniden dokunalım uyandırmak için

Bu içinde bulunduğumuz tarihsel kışı bahara çevirmeliyiz.

İstikbalin ağrısını çekmeliyiz.Varoluş amacına kilitlenmiş özümüzü kaybetmeden insanlık ruhunu ışıtma ve aydınlatma görevimizi ihmal etmeden yolumuza devam etmeliyiz.

Saf ruhumuzu, adaletin ve erdemin potasında yeniden yıkayarak saÄŸlıklı bir bakış açısıyla , hakikat mirasına onurlu ve izzetli ÅŸekilde sahip çıkıp, Allah’ın dinine Ä°slam’a yardımcı olmalıyız.

Saflarımızı sıklaştırarak, birbirimizin yüreğinden tutarak, birbirimizin ruhlarını yoklayarak, aynı direniş siperlerimizde aynı zorluklara göğüs gererek, birbirimizden nefret etmeyerek, birbirimize düşman kesilmeden, birbirimizi hainlikle suçlamadan, davamızdan taviz vermeden emperyalistlerin, vahşilerin fitne tuzağına düşmeden, aktif bir direnişle halkların dirilişine katkı sağlamamız, öncüler olmamız gerekir.

Umut bilinciyle, zalimlerce gevşetilen inanç bağlarımızı, yeniden çelikleştirerek muhkem kılmamız lazım.

Ümmet bireylerinin birbirlerini anlamaları için, kalbimizin sınırlarını ümmetin coğrafyası kadar geniş tutmalıyız.

Kardeşlik havasına ekmek, su kadar muhtacız. Vahşi kapitalizm artık prestijini kaybetmeye başlamıştır.

Allah(c.c.) her türlü zorbalığa raÄŸmen Ä°slam’ı yeryüzünde kurtuluÅŸ yolu olarak korumaya kudretlidir. Yeter ki bu kudrete inanalım. Bu kudretle kalbimizi , ruhumuzu donatalım.

Susuzluktan çatlayan toprak gibi, insanlık ruhu bu yüce kudrete muhtaç… Ä°slam’ın o diriltici yaÄŸmurları, çölleÅŸmeye yüz tutmuÅŸ ruhların üzerine inmeye devam edecektir…

İnsanlık hakikate ve özgürlüğe susamış durumda.

O halde hakikat binasının taÅŸlarını yerli yerine koyarken , bu taşın altına elini uzatmalısın ki , imanın çiçek açsın, varlık amacını ispat  etmiÅŸ olasın.

Gelin, Ä°slam’ın insanını bu hakikat mayasıyla yeniden yoÄŸuralım…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.