Sosyal Medya

Makale

Kurunun yanında yaşın yanması

Kendilerinden hep iyilik gördüğü iktidara ve millete nankörlük eden, önce ülkenin içinde ve dışında “iktidarı haksız karalama, öz deÄŸerlerimiz ile mücadele eden cihetlerle iÅŸbirliÄŸi ve onları destekleme, ülkenin aleyhine olan algı operasyonları…” gibi zararlı faaliyetler yürüten, sonra da milleti, milletin topuyla, tüfeÄŸiyle, tankıyla, uçağıyla vuran bir örgüt var karşımızda.

Sayın CumhurbaÅŸkanımız'ın sıkça tekrarladığı “ibadet, ticaret ve hıyanet” katmanlarından birinci ve ikinci katta bulunanların, yukarıda sıraladığım hıyanet fiiller baÅŸladıktan sonra da yerlerini korumuÅŸ ve desteklerine devam etmiÅŸlerse masum sayılmaları beklenemez. Ãœlkemize, dinimize ve milletimize büyük zararlar veren, büyük mal ve can kaybına mal olan mel'un ve meÅŸ'um kalkışma Allah'ın yardımı ve baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere cesur ve fedâkâr emniyet güçleri, askerler ve sivil halkın gayretleri sayesinde baÅŸarısız kılındı. Bu ülkeye bunca kötülüğü yapanlar ile onları desteklemeye devam edenlerin bu suçu bir daha iÅŸleyemeyecek hale getirilmeleri (caydırıcı cezalar çekmeleri, mahrumiyetlere katlanmaları) adalettir, zulüm deÄŸildir. Problem ve zorluk ise suçluyu suçsuzdan, kusurluyu kusursuzdan ayırmakla ilgilidir.

Bize ve baÅŸkalarına intikal eden pek çok yakınma, paralel örgütle hiç alakası (iltisakı, irtibatı) olmadığı veya örgütü, baÅŸta iktidar olmak üzere hemen herkesin bir ölçüde desteklediÄŸi günlerde yardımda bulunsa da sonradan yardımını kesmiÅŸ olduÄŸu halde suçlanıp takibata uÄŸrayanlara ait. Sebep olarak da ÅŸu maddeler üzerinde duruluyor: 1. Tespit edilen kriterlerden bir kısmının bu sonucu doÄŸurabilecek nitelikte olması, 2.Hala kendini gizlemeyi becerebilmiÅŸ olan “kripto paralellerin” bazı masumlardan intikam almak istemeleri, 3. Tehlike büyük olduÄŸu için iÅŸin başında şüphede yanılma ihtimalinin tercih edilmesi…

İlgili kurumların ayıklama faaliyetleri yanında bir de sosyal medyada itham, yanlış algılatma, fırsattan istifade ederek karalama furyası var. Bu zulme maruz kalanlar arasında Sayın Cumhurbaşkanımız'ın sadık dostları, baştan beri yanında yer almış dava arkadaşlarını bile az da olsa görüyoruz.

Evet bunlar var ama geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günlerinde Ankara'da icra edilen Din Şurası'nın açılış konuşmalarında Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un şu mealde rahatlatıcı açıklamaları da var: Kimse endişe etmesin, bazı masum insanlar incelenmeye alınmış olsa bile sonunda hıyanete katılmamış ve destek vermemiş hiçbir kimse mağdur edilmeyecektir.

Şüphesiz zor bir süreçten geçiyoruz, ülke büyük bir felaketle burun buruna geldi, bu felaketin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması da zaruridir. Herkesin neyi hak etmiş ise onu elde etmesi ve ona katlanması asıl amaçtır, bu amacın acilen ve salimen gerçekleşmesi için Allah ilgililere yardım etsin!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.